Afbeelding

Wintermarkt op De Buytenhof

Algemeen

RHOON - Zaterdag 15 december is er wintermarkt in de grote schuur en in het nieuwe Buytenhuis van zorgboerderij De Buytenhof aan de Rijsdijk 98. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Van 10 tot 16 uur kunnen bezoekers op de wintermarkt bijzondere cadeaus kopen, waarmee men ook het goede doel steunt.
Op de markt verkopen vrijwilligers van De Buytenhof kerststukken van perenhout uit de boomgaard, die door de zorggasten zijn gemaakt. De zorggasten van de kunstateliers van Stichting Pameijer, Juffrouw Janssen en Mooi handwerk, zijn aanwezig om hun vilten tassen en allerlei hip breiwerk te verkopen. Verder vindt men onder andere op de markt: duurzame kettingen van Tonke Joppe, olijfolie van Podere Bonsecco, wereldhapjes uit de stadsmoestuin van Schiebroek, koffie en thee van Evermore en Engelse serviezen uit Charity shops. In de schuur staat een prachtig gedekte kersttafel. Het servies en de kerstdecoraties, die gemaakt zijn door de houtwerkgroep, zijn te koop.
Op het erf kunnen kinderen worstenbroodjes roosteren boven een vuurtje en luisteren naar winterse verhalen van verhalenvertelster Jacqueline Sterenborg. In het Buytenhuis kunnen kinderen en volwassenen meedoen aan een workshop kerststukjes maken met snoeihout uit de boomgaard of wintercrème maken met bijenwas van de bijen van De Buytenhof. Bezoekers kunnen een strippenkaart kopen voor 10 euro voor de kinderactiviteiten. Wel moet men een keuze maken tussen de workshop wintercrème of kerststukjes maken. Het is ook mogelijk om per activiteit een kaartje te kopen.

Advertenties uit de krant