Afbeelding

Hondenpoep opruimen

Algemeen

Ingezonden
Hierbij wil ik een reactie geven op de column College in De Schakel van 15 november: Hondenpoep opruimen: kleine moeite van wethouder Marijn Heezen.
Wethouder Martijn Heezen onderschat het probleem, als hij zegt dat het opruimen van hondenpoep een kleine moeite is. Als dat zo was, dan zouden we niet overal hondenuitwerpselen tegenkomen. In onze Allee liggen boomspiegels vol met drollen en de inzet van buurtbewoners de boomspiegels te adopteren is hierdoor getorpedeerd. Tussen de drollen onkruid weghalen is walgelijk.
Iedere hondenbezitter weet van de poepzakjes en zijn plicht van opruimen. Een boete riskeren? Met alle respect voor de BOA'S, maar die achtervolgen natuurlijk niet iedere hondenbezitter en kunnen veelal niet op heterdaad betrappen. Ook vergeet de wethouder de overlast van een qua inhoud een groter probleem, namelijk de paardenpoep. Ook die groep weet dat ze dit op moeten ruimen, maar dit gebeurt zelden. De paardenhopen liggen op fietspaden, trottoirs en middenweg. Als fietser moet je om de drollen heen fietsen wat ongelukken kan veroorzaken, er doorheen fietsen lokt valpartijen uit. Als wandelaar wil je ook niet door de smurrie lopen waar je zolen wel dertig centimeter hoger worden.
Het probleem is natuurlijk niet alleen de paarden- en hondendrollen. Blikjes, flesjes, grof vuil enzovoort; alles wordt langs de straat gegooid. Een ieder moet verantwoording dragen voor een schonere wereld, waar wij met z'n allen moeten leven. Het begint dan al met de verantwoording voor de eigen omgeving en dan beginnen we maar met de hondenpoep toch?

Lenneke Dekker


Advertenties uit de krant