<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Sandra de Raat (48)

Waar kennen we jou van?

Toen ik elf jaar was, kwam ik in Rhoon wonen. Tussendoor heb ik nog een aantal jaren in Poortugaal gewoond. En nu woon ik ruim acht jaar in Rhoon-Essendael. Ik ben al 21 jaar eigenaresse van Beauty by Design, mijn schoonheidssalon aan huis. Ik golf bij golfclub Oude Maas. Eens per week sta ik op de golfbaan en eens per week train ik. In de zomer sta ik minimaal twee keer per week op de golfbaan. Vroeger had ik ook een bijbaantje bij de vleeswarenafdeling van MCD in Rhoon.

Hoe is het om schoonheidsspecialiste te zijn?

In eerste instantie wilde ik een eigen zaak beginnen. Toen ik daar de papieren voor had, ben ik me pas gaan oriënteren op wat ik precies wilde. Schoonheidsspecialiste leek me een mooi beroep. Ik heb veel opleidingen en cursussen gedaan en doe ze nog steeds om op de hoogte te blijven. Dit vak is mijn passie geworden. Ik houd ervan om mensen een fijn gevoel te geven. Ik werk vier á vijf dagen en twee avonden per week en heb veel vaste clienten.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 21 jaar samen met Peter. Lola is onze hond van zes jaar jong.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik groeide op in Rotterdam-Zuid. De vele vriendjes en vriendinnetjes, daar heb ik mooie herinneringen aan. Toen we naar Rhoon verhuisden, genoot ik van de vele huisdieren in en om het huis. Een hond, katten, kippen, konijn en een cavia.

Waar word je gelukkig van?

Samen met Peter wandelen met Lola door bijvoorbeeld de Grienden. Ook word ik gelukkig van mijn werk.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mijn vader overleed negen jaar geleden op de leeftijd van 68 jaar. Veel te jong vind ik dat. Het was ook erg onverwachts, hij was slechts zes weken ziek.

Ook kan ik verdrietig worden om onoprechtheid.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik heb veel gereisd met Peter en hoop dat nog lang samen met hem in goede gezondheid te mogen doen. We huren de laatste jaren een camper, zodat Lola ook mee kan. Door Europa heen toeren, dat vind ik fantastisch. Maar eerst staat een reisje naar IJsland op de planning. Ook hoop ik nog lang door te kunnen blijven werken.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Eerlijk, gezellig en als een pittige tante.

Hoe sta je 's morgens op?

Om zes uur. Dan wil Lola naar buiten. Ach, het is vroeg, maar dan hebben we ook een fijne lange dag. Peter gaat met Lola wandelen en ik ga douchen en maak ontbijt voor ons. Ik pers sinaasappels en maak kwark met muesli en fruit. In het weekend gaan we eerst samen wandelen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Chocolade met noten en een goed glas witte wijn. Peter heeft geleerd voor vinoloog. We kunnen enorm genieten van de juiste wijnen bij lekker eten. We koken ook graag uitgebreid, voor onszelf en voor anderen.

Wat zijn je angsten?
Ik heb niet echt angsten. Ik kan soms wel eens bang zijn om Peter kwijt te raken of mijn salon.

Wat vind je stom?

Afval op straat gooien. Laatst waren we op de parkeerplaats van Klein Profijt (echt een afvalbak) en we haalden daar zo een vuilniszak vol rotzooi vandaan. Waarom we dat doen? Omdat het een goed gevoel geeft en we ons enorm storen aan die zooi.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Om goed voor mijzelf te zorgen.

Waar kijk je naar op televisie?

De serie Klem vind ik goed. En ik kijk graag naar golf bij Ziggosport. Niet meteen iets wat je bij mij zou verwachten. Maar ik vind het erg leuk om een toernooi, vooral als er een Nederlander meedoet, te volgen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat minder eigenwijs willen zijn.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Peter. We bellen iedere dag even voor een kletspraatje.

Wat is je favoriete quote?

Wat je geeft, is wat je terugkrijgt.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>