Afbeelding

Tweede bij slimmerIQuiz

Algemeen

RHOON - Lizzy, Harro en Rasmus hebben de tweede plaats behaald bij de landelijke SlimmerIQuiz. Zij eindigden vorige week op twee punten van de winnaar in de finale, die werd gehouden in de Universiteit van Amsterdam. De finale was ook via een live stream verbinding te volgen.

In oktober deden kinderen van de Julianaschool mee aan de voorronde van de SlimmerIQuiz. Een quiz georganiseerd door de vereniging Mensa, een internationale club van mensen die op een IQ-test in de hoogste twee procent van de bevolking scoren. Een vereniging waar hoogbegaafden zich thuis voelen en waar zij met elkaar leren over het hebben van een hoog iq.
In deze voorronde, die op school gehouden werd, kwamen Lizzy, Harro en Rasmus als besten uit de bus. Zij werden dan ook afgevaardigd naar de volgende ronde, de regionale finale. Ook de regionale finale, waar twintig teams aan deelnamen, wisten zij te winnen. Dat was al ontzettend knap, maar nu moest ook de finale nog gespeeld worden. Deze finale vond plaats op woensdag 14 november in de Universiteit van Amsterdam en was ook rechtsreeks via een live streamverbinding te volgen. Op twee punten van de winnaar eindigden onze groep acht'ers op de tweede plaats. Een ongekend goede prestatie, laat de inzender van dit stuk, weten. ,,Want zeg nu eerlijk, wist u het antwoord op deze vraag: Wie is niet getopst in het onderstaande stukje?
Anton heeft Bernhard getopst en Chris gedarkt.
Bernhard heeft Anton gedarkt en Chris geplonkt.
Chris heeft Anton getopst en Bernhard geplonkt.
En dan moet dat ook nog eens opgelost worden binnen de 30 seconden.
Lizzy, Harro en Rasmus wonnen met die tweede plek een mooi Denkspellenparadijs. Proficiat."

Advertenties uit de krant