Afbeelding
Foto: Bas Bogaerts

Klassiek in Rhoon

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Het laatste concert van dit jaar van Klassiek in Rhoon wordt gegeven op zaterdag 24 november, kort voor advent. Het concert is te beluisteren in de Nederlands Hervormde Kerk in Rhoon, en wordt verklankt door het Belgische orkest BachPlus.
Het ensemble staat onder leiding van dirigent Bart Naessens. Het programma vermeldt onder meer de cantate 'Wachet auf, ruft uns die Stimme' (BWV 140) die Bach schreef voor de allerlaatste zondag van het liturgische jaar. De cantate begint met een magistraal openingskoor waarin de sopraanpartij de koraalmelodie zingt, versterkt door de hoorn, het instrument van de torenwachters, die de christenen wakker maken om Christus, de bruidegom bij zijn intrede te begroeten. Maar het is vooral het tweede koraal 'Zion hört die Wächter singen', waarin de koraalmelodie begeleid wordt door een meeslepende tegenmelodie van de violen, die deze cantate beroemd maakte.
Op het programma staan ook de versies van 'Wachet auf, ruft uns die Stimme' van Franz Tunder en Johann Christoph Bach. Het concert wordt afgesloten met 'Ehre sei Gott in der Höhe' van Johann Michael Bach. Aan de uitvoering verlenen behalve koor en orkest van BachPlus solisten van naam hun medewerking: sopraan Griet de Geyter ook de beroemde hoboïst Marcel Ponseele. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar bij Boek- en Leeswinkel het Witte Huys en via de site www.klassiekinrhoon.nl.

Advertenties uit de krant