Afbeelding

Sociale woningbouw onderwerp van gesprek

Algemeen

ALBRANDSWAARD - ,,De ombouw van een kantoorpand naar woningen heeft absoluut plussen maar het is zo jammer dat er geen sociale woningen komen." Die woorden van Richard Steger (NAP) waren herkenbaar voor veel andere raadsleden tijdens de raadsvergadering van maandag 12 november. Op de agenda stond het marktinitiatief van Van der Vorm Vastgoed om het APL-gebouw te transformeren van kantoor naar wonen. De 44 appartementen zullen starten met een prijs net boven de sociale huurgrens en gericht zijn op een- en tweepersoons huishoudens. Na een discussie over de noodzaak van sociale woningbouw werd alsnog akkoord gegaan met het voorstel. 

Steger (NAP) stelde de vraag of raadsleden er iets voor voelden een oproep aan de wethouder te doen om nog eenmaal in gesprek te gaan met de ontwikkelaar en daarbij een woningbouwvereniging te laten aansluiten. ,,Het zou onbehoorlijk en onfatsoenlijk zijn om de boel nu nog terug te draaien", reageerde Wendy Verduyn (Stem-Lokaal). Ook James Scharink (GroenLinks) vond dat terugkomen op een besluit niet hoort bij degelijk bestuur. ,,Er zijn grote en kleine kaders. De ontwikkelaar heeft zich gehouden aan de kleine kaders. Wat wij moeten doen nu is het grote kader, de Woonvisie bewaken." Eric van der Klooster (VVD): ,,We willen betrouwbaar zijn dus ons houden aan de afspraken." Steger begreep de reacties. ,,Ik neem het mezelf kwalijk dat ik niet alle kaders goed heb bewaakt." Wethouder Bas Boender reageerde als volgt: ,,Dit is het bod zoals het er ligt vandaar dat we op deze voet zijn verder gegaan." Het voorstel werd aangenomen. Alleen GroenLinks stemde tegen.
De partijen zijn ten aanzien van sociale woningen wel positiever gestemd na de aanname van een motie de week ervoor ( zie De Schakel van 8 november), waarin wordt gesteld dat nog beter moet worden gekeken naar mogelijkheden hiertoe.

Advertenties uit de krant