<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Trainingen tegen pesten

ALBRANDSWAARD - Hoe word je blij met jezelf en hoe leer je 'luisteren' naar je gevoel? Maar ook: wat doe je als iemand je aanraakt op een manier die je niet prettig vindt? En wat doe je als je gepest wordt? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de weerbaarheidstrainingen Take Care voor leerlingen van groep 7 van de basisschool. Scholen en gemeente hebben weer de handen ineen geslagen om deze trainingen mogelijk maken.
Kinderen moet kunnen opgroeien in een veilige omgeving. Kunnen zijn wie ze zijn, ook als ze 'anders' zijn. Voor zichzelf op kunnen komen en niet gepest worden, of zelf pesten. Daar is iedereen het wel over eens. Toch is het niet zo vanzelfsprekend als het zou moeten zijn. Nog steeds worden veel kinderen gepest.
Pesten gebeurt soms fysiek of mentaal, bijvoorbeeld iemand laten struikelen of negeren. Maar steeds vaker is het ook digitaal: vervelende berichtjes en nare telefoontjes. De laatste jaren komt steeds meer aandacht voor pesten, ook op tv.
En dat dat echt nodig is, blijkt wel uit allerlei onderzoeken. Het is daarom goed dat er op scholen aandacht aan besteed wordt, bijvoorbeeld door de Take Care trainingen.
'Weerbaarheid bij de jeugd' is ook het thema tijdens een bijeenkomst op dinsdagmiddag 6 november in De Brinkhoeve aan de Kerkstraat 12 in Poortugaal. Deze bijeenkomst is bedoeld voor leerkrachten, IB-ers, pedagogen, pedagogisch medewerkers, beleidsmedewerkers, medewerkers van het CJG, wijkteams, locatiemanagers, jongerenwerkers, vrijwilligers, ouders en verder iedereen die op dit gebied werkzaam is of geïnteresseerd is.
Wie interesse heeft om erbij te zijn of meer informatie wil kan mailen naar a.nijssen@bar-organisatie.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>