Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Dierenopvang zoekt lap grond

POORTUGAAL - ,,Alleen al door de dingen die je hier meemaakt, wil je niet stoppen. Sjaak van Dongen van Dierenopvang ZHE meent dat er echt een behoefte is aan de rol die de opvang verzorgt. Nu de opvang het Deltaterrein in Poortugaal moet gaan verlaten, wordt met spoed gezocht naar een nieuw onderkomen. ,,Ik heb altijd geweten dat dit zou gebeuren. Dat was vanaf het begin duidelijk. Maar ik had niet gedacht dat het zo snel zou zijn. Ik wilde op mijn gemak kijken naar mogelijkheden. Nou, dat gemak is er nu wel vanaf."

Dierenopvang ZHE opende 1 juli 2015 officieel de deuren. De opvang werd overgenomen van medewerkers van Antes, die jarenlang hadden gezorgd voor opvang van dieren van cliënten. Statistieken laten zien dat er dit jaar 47 dieren van hen zijn opgevangen. Van Dongen: ,,We worden ook regelmatig gebeld door de crisisopvang. Dan zitten de medewerkers met een dier in huis dat ze graag willen plaatsen." Van Dongen meent dat particuliere opvang een onhaalbare kaart is voor deze doelgroep. ,,Cliënten in de verslavingszorg hebben vaak geen geld. En als ze hier zitten, kunnen ze contact houden met hun dier." Antes laat weten de Dierenopvang altijd een warm hart te hebben toegedragen. 'Antes is bezig het terrein te vernieuwen. Ondanks dat we de locatie op termijn zelf nodig hadden, mocht de dierenopvang vanaf 2015 onder zeer gunstige voorwaarden tijdelijk gebruik maken van de locatie. Dit is ook duidelijk met elkaar afgesproken. Nu we weten dat we de locatie medio 2020 zelf nodig hebben voor nieuwbouw, is dit te kennen gegeven aan de dierenopvang. We hebben er vertrouwen in dat de dierenopvang - mede gelet de lange aanlooptijd - in staat is om een nieuwe locatie elders in gebruik te gaan nemen.'
Daarnaast werd er ook een contract met de gemeente Albrandswaard afgesloten voor de opvang van zwerfdieren en biedt de opvang mogelijkheden aan particulieren. Maatschappelijk gezien wordt ook een andere rol vervuld: stagiairs die leren voor bijvoorbeeld Dierenverzorging of Paraveterinair zijn welkom. Per 31 december 2019 worden geen dieren meer opgevangen. Kortom: er is nog een goed jaar om te zoeken naar een lap grond van minimaal 50 bij 50 meter dat van de bewoonde wereld afstaat. Sponsors en donateurs zijn welkom. Meer: info@dierenopvangcentrum-zhe.nl.

Meer berichten