OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kate Huizer Snoek (48)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben al achttien jaar eigenaresse van Het Wapen van Poortugaal. Daarnaast woon ik in Poortugaal sinds mijn derde jaar.

Hoe is het om een restaurant te hebben?

Heel hard werken met veel plezier. Het heeft gevolgen gehad voor mijn lijf daarom werk ik tegenwoordig wat minder. Het waren altijd erg lange dagen.
Wel ben ik er trots op dat ik het al achttien jaar red met de zaak. We hebben veel vaste gasten en vaak hoor ik dat ze gaan eten bij Kate in plaats van bij Het Wapen van Poortugaal.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben vijftien jaar samen met Brian. Ik heb drie kinderen. Colin is 24 jaar, Nadja, 21 jaar en Evana 20 jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De vakanties met mijn ouders naar Kroatië en Spanje met de caravan. We reden over een N-weg naar Spanje vanwege de omgeving, maar wij sliepen alleen maar. Ook denk ik meteen aan de gezelligheid in de buurt. Mijn ouders waren bevriend met alle buren. Als kinderen speelden we allemaal met elkaar en met mooi weer werd er vaak gebarbecued in een van de tuinen.

Waar word je gelukkig van?

Van een vrije dag. De momenten samen met Brian en de kinderen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Twee maanden geleden verloor ik een goede vriend.

Van wie krijg je inspiratie?

Als ik op vakantie of een weekendje weg ben. Zo zag ik het idee van de wijnkaart in een lege wijnfles in een restaurantje in België.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik heb een grote liefde voor Engeland en Spanje. Ik zou er wel naar toe willen emigreren. Maar ik denk niet dat het ooit zal gebeuren.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Als zwart-witdenker, een workaholic. Mijn werk gaat altijd voor. Maar ik sta ook klaar voor mijn vrienden. Ik doe alles voor de mensen van wie ik houd.

Hoe sta je 's morgens op?
Half acht. Ik begin de dag rustig met koffie en het journaal. Dan bekijk ik de werkmail en beantwoord zo nodig meteen. Twee keer per week ga ik naar de sportschool. We hebben sinds kort weer een puppy in huis. Dus dat betekent weer meerdere keren per nacht opstaan.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik ben groot fan van Coldplay. Ik zou veel te dure concertkaartjes kopen.
Dat deed ik vorig jaar ook. Toen zijn we naar het concert in Parijs geweest.

Wat zijn je angsten?

Voor mijn gezin, dat ik er in een keer niet meer zal zijn.

Wat vind je stom?

Oordelen zonder te luisteren.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Mijn moeder is een gek wereldwijf. Ze is 75 jaar, rijdt nog naar Spanje met de auto, danst gerust op de tafel en kijkt altijd naar het positieve. Dat laatste heb ik zeker van haar geleerd.

Waar kijk je naar op televisie?

De serie Outlander via Netflix. Deze serie speelt zich af in het mooie Schotland. Ik heb de vakantie naar Spanje voor volgend jaar geannuleerd en nu wordt het Schotland. Verder luister ik liever naar muziek of zetten we een concert op dvd aan.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou willen dat ik iets minder achterom zou kijken naar het verleden.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ik belde Brian of hij hondenvoer mee wilde nemen.

Wat is je favoriete quote?

Leef vandaag! We halen uit iedere dag geluksmomentjes. Je leeft vandaag en je weet nooit hoe het morgen zal zijn. Die dure fles port mag je ook best op maandagavond opentrekken.


Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant