Afbeelding

Voorbereiding acties

Algemeen

Vorige week heb ik samen met enkele collega wijkagenten uit de BAR-gemeente om tafel gezeten om over het fietsenprobleem te praten.

Mijn collega's zijn bezig om dit probleem door middel van een actie nog een keer onder de aandacht te brengen en vroegen mij of ik daaraan mee wilde doen. Deze preventieactie zal gericht zijn op het bevestigen van een tweede fietsslot.
Aangezien het 'fietsenprobleem' zich helaas ook in Albrandswaard voordoet, heb ik me hier uiteraard bij aangesloten.

Eén slot is namelijk hetzelfde als geen slot. Ook in Albrandswaard. Fietsendieven zijn tegenwoordig heel handig om cilinderfietssloten binnen enkele seconden te openen.

Het is daarom ook bijna geen advies meer, maar eerder een 'must' om je fiets te voorzien van een tweede slot. Bij voorkeur een slot waarmee je jouw fiets aan een fietsenrek kan bevestigen.
Probeer het die dieven zo lastig mogelijk te maken.

Toch lijkt het er op dat niet iedereen zich dat beseft. De gemiddelde fiets bij een metrostation, sportvereniging of winkelcentrum staan namelijk nog steeds vast met een enkel slot. Ook ik loop regelmatig te denken hoe we dit probleem beter onder de aandacht kunnen krijgen. Camera's zijn niet altijd de enige oplossing. Er ligt ook nog een verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de fiets. Net zoals het probleem van de fietsverlichting. Gelukkig gaat dat de laatste tijd al veel beter, maar ook daar zullen we tijdens de donkere

wintermaanden weer op gaan controleren.

Hiervoor zullen niet alleen zo veel mogelijk bewoners uit Albrandswaard voor worden benaderd, maar zullen ook alle scholen, sportverenigingen, metrostations, fietsenwinkels en/ of winkelcentrums worden benaderd met de vraag of ook zij hun bijdrage hieraan willen leveren. Daarnaast zal er natuurlijk ook actief gebruik worden gemaakt van de sociale media.

Frank Koopman
Wijkagent

Advertenties uit de krant