Afbeelding
Foto: Sjors Ribeiro

Werkzaamheden Groene Kruisweg

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De provincie Zuid-Holland voert vanaf groot onderhoud uit aan de Groene Kruisweg (N492) op doordeweekse nachten van 21.00 uur tot 05.00 uur en in de weekenden van 13, 20 en 27 oktober. De weg blijft bereikbaar voor alle verkeer.
De werkzaamheden aan de Groene Kruisweg worden in fases uitgevoerd van kruispunt tot kruispunt. Er wordt daarbij telkens op één rijbaan gewerkt, zodat de andere rijbaan beschikbaar blijft. Alle verkeer in beide richtingen (in de richting van Rotterdam en in de richting van Spijkenisse) wordt over die beschikbare rijbaan geleid. De verkeerslichten op het kruispunt staan uit tijdens de werkzaamheden. Het verkeer wordt geleid door verkeersregelaars.
Tijdens de doordeweekse nachten wordt er gewerkt aan de kruisingen, waardoor op verschillende momenten maximaal één kruisende weg (zijtak van de doorgaande weg) afgesloten is voor het lokale verkeer. In die doordeweekse nachten worden het lokale gemotoriseerd verkeer en fietsers omgeleid met gele omleidingsborden. Het doorgaande verkeer op de N492 kan wel door.
De metro blijft rijden tijdens de werkzaamheden. Als de metro niet kan rijden, dan worden er bussen ingezet. De bus stopt op tijdelijke bushaltes die in de directe nabijheid liggen van de bestaande metrohaltes
De belangrijkste werkzaamheden zijn het vervangen van het oude geluidreducerende asfalt door een nieuwe laag geluidreducerend asfalt en het toegankelijker maken van de bushaltes. Daarnaast worden de bermen ingezaaid met een ecologisch gras/kruidenmengsel en er worden geleiderails geplaatst ter afscherming van diverse bomen.

Foto: fotoSJORS

Advertenties uit de krant