<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Boek: Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink

POORTUGAAL - ,,Dit is geen Zo fix je je leven in 201 simpele stappen (en stap 154 zal je verbazen!)-boek. Misschien schrijf ik ooit ook nog een boek voor de 201 foolproof stappen voor een topleven zonder gezeik, alleen ik ben maar dertig en pas bij nummer 21 van de 201 technieken (en zelfs die zijn nog variabel)." Een stukje uit het boek van Lianne Keemink. De geboren en getogen Poortugaalse – ze woonde tot haar 22e jaar in het dorp - is verslaafd aan zelfhulpboeken en schrijft hier al jaren een blog over. Nu is er dan eindelijk een boek. Een boek waarin ze vertelt over haar eigen leven en in 'part two' allerlei zelfhulpmethodes onder de loep neemt, de lezer adviseert en boekentips geeft.

Al van kleins af aan wilde Lianne een boek schrijven. In 2012 startte ze met haar blog theselfhelphipster.nl, waarop ze het vooral over zelfhulpboeken en haar ervaringen daarmee schrijft. Drie jaar geleden vond ze een uitgever en begon ze met haar boek 'Je moet (bijna) niks'. In eerste instantie wilde ze een boek schrijven over 'de meest perfecte versie van jezelf', maar uiteindelijk kwam ze tot de conclusie dat dat niet het juiste uitgangspunt was. Je mag namelijk best eens falen, je rot of ongelukkig voelen of het even niet meer zien zitten.

,,Mijn blog schrijf ik in het Engels, het boek is Nederlands", vertelt Lianne. ,,Ik vind Engels een mooie taal en hierdoor kan iedereen die geïnteresseerd is het lezen. Ik heb de meeste lezers uit Nederland, maar ook een aantal uit Amerika en Canada." Drie jaar geleden is Lianne samen met internetvriend Andrew ook nog eens een podcast begonnen waarin ze samen een gesprek voeren over al die levensvragen die de kop op steken. Het download-aantal staat inmiddels op 80.000.

,,Het was ontzettend mooi om, na drie jaar hard werken naast mijn baan, het boek fysiek in handen te hebben. Ik ben er nog steeds hyper van. De reacties van de eerste lezers zijn positief. Ik hoor vooral dat het makkelijk wegleest. En op de website goodreads.nl kreeg het boek vier sterren. Donderdag 18 oktober houd ik een boekpresentatie in Den Haag, waar ik tegenwoordig woon."
Is het boek voor alle leeftijden? ,,Ik heb het natuurlijk geschreven vanuit mezelf, dus als dertigjarige. Maar ik krijg nu al te horen dat het ook voor pubers leuk is om te lezen. Ik blijf me ontwikkelen en zal ook mijn mening nog weleens bijstellen over bepaalde onderwerpen. Je raakt tenslotte nooit uitgeleerd."
Lianne schrijft met veel humor, ze relativeert en vertelt veel over haar eigen leven. Hoewel er volgens haar eigen zeggen nog genoeg over is wat ze niet heeft opgeschreven. Ieder hoofdstuk krijgt een cijfer op de zweverigheidsschaal. Dat cijfer loopt al op als er alleen maar het woord intuïtie in de titel staat. Leuk, herkenbaar en leerzaam voor iedere millennial (of jonger) die zich schuldig voelt als ze niet altijd voldoen aan het perfecte plaatje en bij wie het maar niet lukt om dat saaie supermens te worden.

Liannes boek is te koop bij Het Witte Huys en via de reguliere boekhandels voor 18,99 euro met ISBN 9789046820308.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221956&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>