Afbeelding

Albrandswaardse tuinendag 'een groot succes'

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De eerste Albrandswaardse tuinendag, georganiseerd door Stichting Welzijn Albrandswaard in samenwerking met Wims tuinen, wordt door de organisator een groot succes genoemd. ,,Bewoners uit Albrandswaard die voldeden aan de voorwaarden konden zich hiervoor opgeven bij Vraagwijzer. We zijn er voor groepen die zelf niet de financiële middelen en netwerk hebben en ook zelf niet meer in staat zijn hun eigen tuin te onderhouden. Onder tuinklusjes wordt verstaan, het  onkruidvrij maken, snoeien van heggen en bomen. Er worden geen hele tuinrenovaties gedaan of tegels opgehoogd."

Twaalf tuinen waren aangemeld en met alle vrijwilligers, Wims tuinen en een ambtenaar van de gemeente (in verband met de Daadwerkelijk in de Buurtdag) werden deze tuinen weer onkruidvrij gemaakt. ,,Veel blije buurtbewoners, mooi weer en een gezellige groep vrijwilligers is een garantie voor succes. We zullen deze actie dan ook driejaarlijks gaan herhalen", laat SWA weten. ,,En hierin willen we met zoveel mogelijk partijen gaan samenwerken. Hoe meer organisaties hierin samenwerken, hoe meer tuinen we kunnen aanpakken. Ondertussen zijn ook de eerste connecties al gelegd met de woningbouwvereniging en een tweetal scholen. Heeft uw organisatie ook zin om hieraan mee te werken of wilt u/jij graag tuinvrijwilliger worden, dan horen we dat graag."
Meer informatie over aanmelden via Vraagwijzer: 010-5011222 of mailen naar vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl. ,,Heeft u nog tuinklusje liggen? Laat het ons dan ook weten en wij kijken of u in aanmerking komt voor de hulp van onze vrijwilligers."

Advertenties uit de krant