<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Sjors Ribeiro

Parkeren en verkeersveiligheid zijn de thema's

ALBRANDSWAARD - Zorgen om de parkeerdruk en de verkeersveiligheid. Dat waren de twee meest besproken onderwerpen woensdag 10 oktober, tijdens de inloopbijeenkomst over het Huis van Albrandswaard. Over het 'huis' zelf lijken weinig bezwaren te zijn. 

Inwoners Ad-Willem Slings maakt zich met name zorgen over de verkeersstromingen. ,,Als het verkeer toeneemt, wat het zal doen, dan zal de kruising Stationsstraat/Viaductweg een gevaarlijke worden. Er gebeurt straks een hoop daar. De gemeente heeft het nu aan één kant van het gemeentehuis goed uitgedacht, maar aan de andere kant is dat ook nodig. Bewoners van de omliggende straten willen dat er meer onderzoek naar de verkeersstromingen wordt gedaan. En het lijkt mij sowieso ook verstandig als het gehele gebied wordt meegenomen in de planontwikkeling."

,,Parkeren is een van de bezwaren", reageerde de heer Van Strien. ,,Als je kijkt naar het hele gebied, zie je dat het al vol is. Dan is het curieus dat er dan naast de metro een nieuw gemeentehuis komt." Van Strien kijkt daarbij ook naar een groter gebied dan alleen de Stationsstraat. ,,Wat gaat er gebeuren met wat er aan de andere kant van de sporthal staat? En het uitvaartcentrum? Plus dat aan de overkant van de Groene Kruisweg ook ontwikkelingen komen." 

Wethouder Mieke van Ginkel antwoordde dat er een studie is gedaan naar de parkeerdruk en er bij de plannen genoeg parkeerplaatsen zijn ingetekend. ,,Uit een telling is ook gebleken dat er meer capaciteit is dan gedacht." Slings: ,,Bouwen is één, parkeren twee en verkeersstroming drie. Dat gaat een enorme druk geven, want het gebied ligt best wel ingesloten." De wethouder verwacht dat meer mensen op de fiets naar het nieuwe gemeentehuis gaan en benadrukte nogmaals dat die ruim zestig plaatsen onder het huis genoeg zijn naast de beschikbare plekken bij de openbare weg. 

Een ambtenaar was na afloop goed te spreken over de avond. Hij beaamde dat deze twee punten in een notendop het hoofdbestanddeel van de avond waren, maar zei ook dat hij content was dat de inwoners meedenken. ,,Zij deden diverse ideeën aan de hand, die we zeker nader gaan bekijken." 
Omdat er zoveel vragen over het parkeren werden gesteld, zei wethouder Van Ginkel dat er nog een keer gesproken zal worden over dit specifieke onderwerp. ,,Ik denk dat er nog een inloopavond speciaal over het parkeren komt."

Foto's: fotoSJORS


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>