Burgemeester Wagner kwam een kijkje nemen.
Burgemeester Wagner kwam een kijkje nemen.

Week van de Veiligheid

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Deze week, van 8 tot en met 14 oktober, is de Week van de Veiligheid. Tijdens deze landelijke campagne wordt op allerlei manieren aandacht gevraagd voor veiligheid. Belangrijk doel van de jaarlijkse actieweek is inwoners en ondernemers bewust maken van de eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid.
Burgemeester Hans Wagner trapte de week in Albrandswaard af bij de BuurTent, die dinsdag 9 oktober bij Metrostation Rhoon stond. Bij deze BuurTent stond fietsendiefstal centraal. Er was ook een fiets- en graveerteam van Centrum Fietsendiefstal aanwezig.
Vandaag, op donderdag 11 oktober, is het thema in deze week alcohol- en drugspreventie. Stichting Welzijn Albrandswaard houdt in samenwerking met verschillende partners twee activiteiten op deze dag. Van 13 tot 15.30 uur is er een ''Preventiemiddag alcohol en drugs'. Hier worden leerlingen uit groep 8 met behulp van interactieve activiteitenbewust gemaakt van alcohol- en drugsgebruik. Het is, afhankelijk van het weer, op het campusterrein en/of wijkcentrum Portland. Diezelfde dag is er van 19 tot 21 uur een themabijeenkomst 'Opvoeden' voor ouders, verzorgers en professionals. Vragen als hoe ga je om met sociaal isolement, drank en drugs, sociale media, depressie, gamen en pesten staan deze avond centraal. De avond is in het JCA aan de Albrandswaardsedijk 180.
Op vrijdag 12 oktober zijn er bij de Don Bosco en Julianaschool dode hoek-verkeerslessen voor leerlingen voor de groep 7 en 8.

Advertenties uit de krant