Judith was vol aandacht tijdens deze leerzame dag.
Judith was vol aandacht tijdens deze leerzame dag.

Kinderburgemeesters

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Kinderburgemeester Judith was afgelopen zaterdag samen met haar assistente Nikki aanwezig bij de landelijke Dag voor Kinderburgemeesters in Diemen.

Samen met 23 andere kinderburgemeesters hebben zij een leuke en leerzame dag gehad die in het teken stond van ontmoeten en het uitwisselen van ideeën.
Judith werd op 12 juli van dit jaar benoemd tot eerste kinderburgemeester van Albrandswaard.

Sporten
Onder begeleiding van SAM& (samenvoorkinderen.nl) hebben alle kinderburgemeesters hard gewerkt aan een lokaal plan voor kinderen die extra hulp nodig hebben. Ook de aangesloten fondsen hebben geholpen bij met het maken van de plannen.
In het plan van Judith en Nikki staat dat het voor alle kinderen in Albrandswaard mogelijk moet zijn om te sporten bij een vereniging.

Kinderrechten
Tijdens de Dag voor Kinderburgemeesters werd ook het belang van kinderrechten onder de aandacht gebracht door Kinderrechten.nu. Volgens deze stichting beginnen kinderrechten met goede kinderparticipatie.
De dag eindigde met een workshop 'vloggen' zodat de kinderburgemeesters straks hun lokale initiatief en het proces daar naar toe in beeld kunnen brengen.

Advertenties uit de krant