Afbeelding

Groene vingers kweken tijdens de Albrandswaardse Tuindag

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Tijdens de Albrandswaardse Tuindag op 4 oktober helpen vrijwilligers van Stichting Welzijn Albrandswaard in samenwerking met hovenier Wim Broekzitter van Wim's Tuin en Thuis hulpbehoevenden om hun tuin te onderhouden. De dag begint met een bespreking van de klussen onder het genot van een bak koffie en wat lekkers in het JCA aan de Albrandswaardsedijk 180 te Poortugaal. Hierna trekken de vrijwilligers bewapend met schoffels en bezems door Albrandswaard om hun handen uit de mouwen te steken.

Wim: "Het aantal mensen waarbij het zelf niet meer lukt om de tuin te onderhouden en waar het ook aan financiële middelen ontbreekt om hiervoor iemand in te huren is groter dan je zou denken in zo'n rijke gemeente als Albrandswaard. Hierdoor zit deze eerste Albrandswaardse Tuindag wat tuinklussen betreft dan ook helemaal vol. We willen graag zoveel mogelijk mensen blij maken met een nette tuin en hopen dan ook nog vaker van zulke tuindagen te kunnen houden. We kunnen hier echter wel wat hulp bij gebruiken en daarom wil ik u dan ook van harte uitnodigen om samen de handen uit de mouwen te steken en onder leiding van een echte hovenier gratis groene vingers te komen kweken."

Voor de aangemelde vrijwilligers is er na afloop van de dag nog een leuke attentie, beschikbaar gesteld door WOLF-Garten tuingereedschap. Men kan zich als vrijwilliger aanmelden voor deze dag via info@welzijnalbrandswaard.nl of via info@wimstuinen.nl. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een handje mee te komen helpen als men de vrijwilligers in de buurt bezig ziet.

Advertenties uit de krant