OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herman Spijkers (65)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben al lange tijd werkzaam bij RTV Albrandswaard. Ik denk zo'n vijftien of twintig jaar, ik weet het niet precies. Ik presenteer Albrandswaard Lokaal en heb zo'n twee jaar mede de sport gepresenteerd als presentator. In 1994 ben ik in Poortugaal komen wonen. Daarvoor heb ik op veel verschillende plekken gewoond en ik ben geboren in Ettenleur.

Hoe leuk is het werken bij RTV Albrandswaard?

Heel leuk en ontspannend. Ik ben al sinds 1968 dj. Samen met mijn broer had ik een drive-in show, genaamd Break Out. We draaiden door het hele land. Mijn muzieksmaak is heel breed en naast dat ik veel van muziek houd, ben ik ook geïnteresseerd in de achtergrond van de artiesten en de muziekstijlen. Ik heb geen favoriete artiest, hoewel ik de 'palingsound' erg kan waarderen.

Heb je ook nog een betaalde baan?

Ik werk bij de overheid. Eind december word ik 66 jaar en ga ik met pensioen. Dan ga ik me nog meer bezig houden met het studiowerk. Ik heb sinds kort een thuisstudio. Dus dan kan ik programma's opnemen vanaf de zolder.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 38 jaar getrouwd met Annie. We hebben geen kinderen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De vakanties in Zoutelande. We hadden daar een stacaravan. Toen we ouder werden, verbleven mijn ouders er zes weken en kwam ik er nog steeds in de weekenden.

Waar word je gelukkig van?

Die gezellige middagen, die makkelijk tot 's nachts duren, met vrienden. Hapjes, drankjes, goede gesprekken. Heerlijk!

Waar ben je verdrietig om geweest?

Recent zijn twee goede vrienden veel te jong aan kanker overleden. Dat raakte me erg.

Waarvan krijg je inspiratie?

Van muziek.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil met Annie nog mooie reizen maken. We willen graag naar Londen en New York rond de kerst en ook de Antillen staan nog op het lijstje. Natuurlijk wil ik ook mooie programma's bij RTV Albrandswaard blijven maken.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Eigenwijs en eigenzinnig.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik vertrek om half zes van huis, want ik reis met het openbaar vervoer naar mijn werk, waar ik om zeven uur begin. Ik douche, ontbijt en kijk naar het nieuws voordat ik van huis ga.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Chocolade en ijs. De goede chocolade, dat wel. En ijs, dat maakt me niet uit. Als het in huis is, gaat het op. Dus halen we het niet altijd in huis.

Wat zijn je angsten?

Ik heb geen angsten. Soms kan ik wel stilstaan hoe erg het zou zijn, als ik zonder Annie verder zou moeten. Maar daar denk ik niet te lang over na.

Wat vind je stom?

Mensen die op ras, uiterlijk of geaardheid beoordelen. Je ziet dat de laatste tijd weer meer terugkomen. Vreselijk stom. Ook vind ik het stom dat ik op zondag niet op tijd op mijn werk kan komen omdat de eerste metro pas om kwart over acht vertrekt. Het openbaar vervoer is vooral gebaseerd op scholieren, ik denk omdat ze daar het meeste aan verdienen.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Accuraat zijn, stiptheid en eerlijk zijn.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk zelden televisie. Annie kijkt naar verschillende series en dan kijk ik wel mee. Maar meestal dient de televisie als achtergrondgeluid.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Minder eigenwijs en eigenzinnig zijn.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ik belde Annie om te checken of ze wakker was. Ik ben natuurlijk de deur al uit als zij opstaat. Dan spreken we elkaar toch nog even.

Wat is je favoriete quote?

Wat vandaag niet kan, kan morgen. Of terwijl het Spaanse 'mañana, mañana'.


Iemand opgeven? Mail dan naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant