Archieffoto Verhalenhuis juli 2018.
Archieffoto Verhalenhuis juli 2018.

Leen den Otter trapt Verhalenhuis nummer zes af

Algemeen

Door Yvonne Schults

Op 27 september spreekt Leen den Otter, dierenarts, parttime boer en bekend Rhoonaar tijdens de zesde editie van het Verhalenhuis in de Buytenhof. Hij vertelt vijf mooie verhalen over vijf mooie, verrassende combinaties, en oké, heel misschien ook nog iets over dieren. Meer wilde hij nog niet prijsgeven.
De eerste vijf succesvolle edities van het Verhalenhuis zijn geëvalueerd door de programmacommissie. Deze commissie bestaat uit Jaap Kooimans van Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard, Ad Visser van Zorgboerderij De Buytenhof, Jacqueline Sterenborg, stemacteur en verhalenverteller bij museum Rotterdam, Marjon Straatman, voormalig docent en vrijwilliger op een taalschool voor vluchtelingen en Leen den Otter, dierenarts en parttime boer. Het concept van het Verhalenhuis is overgenomen van de Rotterdamse variant op Katendrecht, Belvedère genaamd. De Albrandswaardse versie is eerder dit jaar gestart op initiatief van Jaap Kooimans en wordt 27 september in bijna dezelfde vorm voortgezet. Het doel is het bevorderen van de leefbaarheid in Albrandswaard in de ruimste zin van het woord. De formule: een gezamenlijk diner bij de Buytenhof, gevolgd door een verhaal over heel uiteenlopende onderwerpen. Zet alvast de komende vier data in de agenda: 27 september (Leen den Otter), 18 oktober (Daan Bos, geregeld via Ad Visser), 15 november (Jacqueline Sterenborg vertelt) en 13 december (verhaal van een vluchtelinge uit Eritrea). Details volgen later. De avonden starten om 18.30 uur. Het belooft weer heel bijzonder te worden met voor elk wat wils. Kaarten zijn te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/ . De prijs blijft 20 euro voor een hoofdgerecht, een dessert, twee drankjes, een kopje koffie/thee én een mooi verhaal.


Samen koken

Als extra toevoeging wil de programmacommissie van het Verhalenhuis bezoekers graag uitnodigen om te helpen bij het bereiden van de gezamenlijke maaltijd. Want naast samen eten, verbroedert samen koken ook en dat past dus helemaal in het concept van het Verhalenhuis. Over de data waarop gekookt wordt, meestal één of twee avonden voorafgaand aan het Verhalenhuis, wordt men nader geïnformeerd. Aanmelden kan bij joolvanderent@debuytenhof.nl.

Advertenties uit de krant