<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Beeld: Gortemaker Algra Feenstra.
Beeld: Gortemaker Algra Feenstra. (Foto: )

Ontwerp Het Huis van Albrandswaard

  •   513 keer gelezen

ALBRANDSWAARD - Het Huis van Albrandswaard wordt opgebouwd uit cirkels. Het wordt een gebouw van twee verdiepingen vol licht. Dat is te zien en te lezen op de site van Gortemaker Algra Feenstra, die het nieuwe gemeentehuis voor Albrandswaard in samenwerking met bouwteam Laanbroek Schoeman adviseurs, SWINN en Galjema ontwerpt.

'Het Huis van Albrandswaard is tot stand gekomen vanuit de gedachte van een maximaal open, transparant en welkom gebouw. Het is een gebouw waarmee de burgers en medewerkers zich kunnen identificeren en trots op kunnen zijn, waarbij de laagdrempeligheid voor de burger van groot belang is', zo is te lezen op de site van Gortemaker Algra Feenstra.
'De locatie van het Huis van Albrandswaard ligt als het ware aan 'het kruispunt' van Rhoon, naast het metrostation en de Groene Kruisweg en aansluitend op het viaduct dat het winkelcentrum met het kasteel verbindt. Om hier optimaal op aan te sluiten is het gebouw opgetild tot op het niveau van het viaduct. De entree en alle publieksfuncties komen op dit niveau te liggen. Op maaiveld komt hierdoor plaats vrij voor het voorzien in de parkeerbehoefte, terwijl hier ook de fietsenstalling, facilitaire en technische ruimten zijn gelegen', staat er verder.
De gemeente laat weten dat parkeren op dit moment onderwerp is van onderzoek. ,,In dit onderzoek wordt breder gekeken dan alleen naar de locatie van het Huis van Albrandswaard. Immers andere ontwikkelingen hebben ook effect op de parkeergelegenheid in zowel de dag- als avondsituatie", aldus een woordvoerder.
Een transparant trappenhuis verbindt de begane grond met het publieksniveau en het dakniveau waar kantoorruimte voorzien is voor Stichting Welzijn Albrandswaard, het wijkteam, flexwerkplekken en een dakterras voor de gemeente. Aan de kant van de sporthal wordt de huidige kantine afgebroken en komt er een nieuwe kantine komen in het nieuwe gebouw op de eerste verdieping, die meteen toegang krijgt tot de tribune.

De gemeente laat desgevraagd aan de redactie weten dat het om een voorlopig ontwerp gaat. ,,Het definitieve ontwerp wordt eind september vastgesteld. Ten opzichte van het voorlopig ontwerp zullen de wijzigingen niet zozeer het gebouw zelf betreffen maar de binnenkant."Vervolg van de voorpagina
Er is een voorlopig ontwerp van Het Huis van Albrandswaard. Echter, aan de buitenkant zal niet veel meer veranderen qua ontwerp. Er volgt nog een tweede bijeenkomst voor omwonenden medio oktober. Deze bijeenkomst heeft tot doel inwoners te informeren en vragen te beantwoorden.
De route voor het gebouw is als volgt: vaststellen van het definitief ontwerp in de stuurgroep en het definitief ontwerp bespreken in de begeleidingscommissie van de raad.
,,Omdat de raad ook nog een deel van de kredieten moet voteren, volgt er ook nog een kredietvoorstel dat via de reguliere besluitvormingsroute aan de gemeenteraad zal worden aangeboden. Besluitvorming hierover is dan in december", aldus de gemeente.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221956&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>