Afbeelding
Foto: Martijn van Tilborg

Don Bosco viert zestigjarig bestaan

Algemeen

RHOON - Een hele week feest, een schoolreisje met alle klassen en een grote reünie. De Don Boscoschool in Rhoon viert dit jaar haar zestigjarige bestaan. Een mooi moment om zestig jaar aan verhalen op te halen.

Van een klein dorpsschooltje met slechts een handjevol kinderen, naar de school waar half Rhoon heeft leren lezen, schrijven en rekenen. De Don Boscoschool in Rhoon is altijd het middelpunt van de Rhoonse gemeenschap geweest. Directeur Ton van Zevenhuijzen zegt: ,,In de afgelopen zestig jaar hebben duizenden kinderen onderwijs gekregen op de Don Bosco. Inmiddels staan de kinderen van toen als ouders of zelfs grootouders op het schoolplein om hun kroost op te halen. Een mooi moment voor een terugblik."

Om alle verhalen van vroeger en nu op te halen, organiseert de Don Boscoschool dus een grote reünie. 'Hoe zou het zijn met die oude klasgenoot die je uit het oog verloren bent? Staat mijn favoriete juf nog altijd voor de klas? Heeft die meester die iedere dag wel tien moppen vertelde nog een mooie anekdote over vroeger? En hoe zou de school er nu van binnen uit zien?'

Op zondag 14 oktober worden al deze vragen tijdens de reünie beantwoord. De reünie begint om 11.15 uur met een dienst in de Willibrordus Kerk aan de Dorpsdijk in Rhoon. Na de dienst volgt een gezellig samenzijn in de school aan de Havendam. Dit begint rond 12.30 uur en duurt tot ongeveer 14 uur.

Aanmelden voor deze reünie kan via donboscoschool60@gmail.com. Vermeld hierbij de periode dat men op de Don Boscoschool zat. Ook foto's en anekdotes van vroeger mogen gedeeld worden.

Advertenties uit de krant