Foto: Rini Hemelop.
Foto: Rini Hemelop.

De oogst van De Buytenhof

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Tien hobbyfotografen liepen zaterdag met hun camera in de aanslag over het land van zorgboerderij De Buytenhof om de oogst van de boerderij van dichtbij vast te leggen. Het leverde prachtige natuurfoto's op.
Veel mensen hebben fotografie als hobby en de Buytenhof wil graag een plek zijn waar amateurfotografen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren om prachtige platen te schieten. Dit gebeurt tijdens een zogenaamde 'Foto-ontmoeting'.

Initiatiefneemster en medewerkster van De Buytenhof Lineke van der Schelde legt uit waarom de Buytenhof deze Foto-ontmoetingen organiseert. ,,Ik heb samen met Lia van Wayenburg, die vrijwilligster is op De Buytenhof, veel foto workshops gevolgd en vervolgens doe je er eigenlijk te weinig mee. Het is motiverend om met andere fotografen foto's te maken rondom een bepaald thema. De Buytenhof is daar een prachtige plek voor. Tijdens de lunch en bij de nabespreking wisselen we ervaringen uit en dat is super leuk. Zo leer je van elkaar." Marian Visser, Ben Voets en Leo Luijten, leden van fotoclub '80, begeleidden de fotografen tijdens de fotoshoot. Ze daagden hen uit om de oogst van dichtbij de fotograferen. Ben Voets: ,,Schoonheid zit hem soms in kleine dingen. De fotografen waren zeer enthousiast."

Advertenties uit de krant