Vrijwilligers helpen weer de tuin winterklaar te maken.
Vrijwilligers helpen weer de tuin winterklaar te maken.

Albrandswaardse Tuindag

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Stichting Welzijn Albrandswaard houdt 4 oktober een Tuindag. Op deze dag komen vrijwilligers en hulpvragers samen om de tuin winterklaar te maken.
Yolanda Hekkert van de stichting is enthousiast. ,,Voorheen werden mensen die zelf de tuinklussen niet kunnen doen ook geholpen via PlusKlusAdvies. Nu willen we dit graag op één dag bundelen. We hopen uiteindelijk drie dagen per jaar te organiseren."
Mensen die zelf niet in staat zijn om de tuin te onderhouden, de heg te knippen, het gras te maaien of tegels recht te leggen, kunnen zich aanmelden voor deze dag. ,,Oudere mensen die bijvoorbeeld een tuin hebben en voor wie dit werk te zwaar is", voegt Yolanda toe. ,,Of mensen die het door ziekte niet kunnen. Het mooiste is natuurlijk als de hulpvragers de vrijwilligers mee kunnen helpen. Dan wordt het echt een project samen."
De woningbouwvereniging is vrij streng als het op nette tuinen aankomt en daar is de Tuindag dus een oplossing voor. Uiteraard gaat het om hulpvragers die niet over de financiële middelen beschikken om een hovenier in te schakelen.

Het klusteam bestaat op dit moment uit vier vrijwilligers en kan nog een aantal helpende handen voor 4 oktober gebruiken. ,,Naast de tuinwerkzaamheden worden onze vrijwilligers ook ingezet voor klussen in huis. Dit staat buiten deze dag. In huis zijn er soms klussen te doen zoals beugels plaatsen, de televisie instellen, drempels plaatsen of een douchekruk bevestigen. Lampen of schilderijen ophangen, tochtstrippen plaatsen. Hier ligt de focus vooral op veiligheid. Een bedrijf voor deze klusjes inhuren kan vaak niet, dus bieden wij hier ook een oplossing.''
,,Er zijn geen vaste kosten aan verbonden, wel vragen wij een vrijwillige bijdrage. Dit geldt ook voor de tuindag. Van het geld dat hiermee verdiend wordt, kunnen materialen worden aangeschaft zoals een grasmachine, schroeven of werkhandschoenen. Nu worden de spullen van de vrijwilligers zelf gebruikt."
Vrijwilligers en hulpvragers kunnen contact opnemen via 010-5011222 of info@welzijnalbrandswaard.nl.
Meer informatie via www.welzijnalbrandswaard.nl/plisklusadvies.

Advertenties uit de krant