Afbeelding

Marian Korstanje (58)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben eigenaresse van De Yogaschool, gevestigd in Poortugaal. We bestaan dit jaar tien jaar. Ik ben geboren in Poortugaal en woon nu net op de grens in Hoogvliet. Vroeger was dit stukje nog Poortugaal. Ik ben jarenlang leerkracht geweest op een basisschool. De laatste school waar ik werkte was ook in Hoogvliet.

Waarom Yoga?

Ik doe al aan Yoga vanaf dat ik negentien jaar ben. Toen was het nog niet zo 'booming' als dat het nu is. Bij yoga ga je uit het denken en ben je je bewust van het hier en nu. Je maakt contact met jezelf. Dat vind ik er mooi aan. Je kunt echt mensen helpen. Sommige leerlingen komen hier al tien jaar. Ik ben begonnen met kinderyoga, daarna kwam het volwassen yoga erbij. Inmiddels heb ik twee eigen locaties waarvan één in Spijkenisse en deze hier in Poortugaal. Er zijn achttien fantastische docenten in De Yogaschool aan het werk.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Alleen mijn jongste dochter Roselyn van 22 woont nog thuis. Dochter Serrah is 31 en heeft een dochter van negen maanden, Ella. Liz is 28 en woont in Barcelona. Zij is de manager van De Yogaschool. Ze doet de administratie, houdt de website bij etc.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik moet meteen denken aan mijn vader. Hoe hij altijd liep te zingen of te fluiten. Meestal van die oude Nederlandse liedjes.
Waar word je gelukkig van?

Als ik samen met mijn dochters ben en als we kunnen zingen en dansen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het verlies van mijn vader, nu zes jaar geleden. We hadden een fantastische band.

Van wie krijg je inspiratie?

Van de docenten die in De Yogaschool werken. Ik probeer regelmatig lessen bij te wonen die zij geven. Dat raad ik ze ook allemaal aan. Je doet veel inspiratie op door bij de ander te kijken.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop dat De Yogaschool nog lang mag voortbestaan. En dat we door kunnen blijven gaan met de Summer Events die we geven. Ook hoop ik in de toekomst iets meer werk uit handen te kunnen geven zodat ik meer tijd met mijn kleindochter Ella kan doorbrengen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Dat vind ik heel lastig. Ik hoop dat ze zeggen dat ik lief ben en dat je met mij kunt lachen. En waarschijnlijk ben ik een doorzetter en ambitieus in hun ogen.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik ben een ochtendmens. Ik word rond zeven uur wakker. Het werk begint direct. Door de appjes die er zijn binnengekomen uit de verschillende appgroepen. Meestal heb ik om half tien telefonisch contact met Liz over De Yogaschool en zelf geef ik ook nog drie uur in de week les.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik ben niet zo standvastig in dit soort dingen. Zo neem ik me bijvoorbeeld voor om geen suiker meer te eten, maar als mijn vriendin dan zelf appeltaart heeft gebakken heb ik het al eerder in mijn mond, dan dat ik kan uitleggen dat ik eigenlijk geen suiker meer wil eten. Maar ja, ik geniet overal van en wil van ieder moment iets leuks maken.

Wat zijn je angsten?

Ik ben een beetje claustrofobisch. Toen de lift bleef hangen tussen twee verdiepingen, voelde ik me niet echt prettig. Ook kan ik niet zo goed met hoogtes omgaan. Maar ik laat me niet leiden door deze 'angsten'.
Wat vind je stom?

Mensen die tijdens een gesprek op hun telefoon kijken.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Niet roddelen over anderen.

Waar kijk je naar op televisie?

De Wereld Draait Door, Jinek en Linda's Zomerweek vind ik leuk.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel iets minder perfectionistisch willen zijn. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en mijn loyaliteit is hoog. Maar ik maak het hiermee voor mezelf soms lastig.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Vanmiddag komt Ella en ze blijft tot morgenavond. Ik belde mijn schoonzoon Lennart om het één en ander af te spreken.

Wat is je favoriete quote?

Ik heb liever spijt van dingen die ik heb gedaan, dan spijt van de dingen die ik niet heb gedaan.

Advertenties uit de krant