Afbeelding

Nieuws uit de Dierenstee

Algemeen

Sommige dieren zijn lastig plaatsbaar en worden daarom meerdere malen in het zonnetje gezet. Het gaat in dergelijke gevallen vaak om vrij schuwe katten die niet (goed) gewend zijn aan mensen en daarom ook niet altijd in een huiselijke situatie kunnen worden geplaatst.

Bink is hier een goed voorbeeld van. Hij kwam afgelopen najaar de opvang binnen, nadat hij al langere tijd op straat rondzwierf. Er is dus niets bekend over zijn verleden, maar het was al snel duidelijk dat Bink weinig contact met mensen heeft gehad. Hij was de eerste tijd in de opvang absoluut niet benaderbaar. Na een paar maanden begon Bink gelukkig minder boos te worden. Hij werd rustiger en leek zich steeds iets meer op zijn gemak te gaan voelen in het bijzijn van mensen. Hem aaien was nog niet mogelijk, maar er zat zeker vooruitgang in zijn gedrag.

Na ongeveer vijf maanden werd Bink geplaatst. Dat ging goed, maar helaas bleek hij na verloop van tijd steeds dominanter te worden ten opzichte van zijn viervoetige huisgenoten. Omdat de situatie zowel Bink als de andere katten geen goed deed, werd hij weer teruggebracht naar De Dierenstee. Zijn gedrag is hier nog steeds hetzelfde; lastig benaderbaar en erg dominant richting de andere katten in zijn kamer, hetgeen voor veel onrust zorgt. Bink moet daarom snel geplaatst worden.

De meest ideale plek is ergens waar hij niet teveel contact hoeft te hebben met mensen en waar geen andere dieren aanwezig zijn. Daarbij moet vermeld worden dat Bink niet meer kan jagen, omdat hij zijn hoektanden mist. Er moet dus wel voor zijn eten worden gezorgd. Wie heeft dat voor Bink over? Ook hij verdient een plek waar hij oud mag worden.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant