Afbeelding

Workshop Uitvouw-dino's in bieb Hoogvliet

Algemeen

HOOGVLIET - In de zomervakantie kunnen kinderen in bibliotheek uitvouw-dino's maken. In het boek 'Dino's bestaan niet' van Mark Janssen zijn de dinosaurussen te groot om op een bladzijde te passen. Ze hebben bijvoorbeeld een lange nek hebben of een heel grote staart.

In deze workshop gaan kinderen met Marianne Lock uitvouw-dino's maken, zoals in het boek. Eerst bedenken ze een dino, dan gaan ze A4tjes plakken tot de juiste vorm uitvouwblad en daar mogen ze zelfbedachte dinosaurussen op tekenen.

Tijdens de workshop kunnen tien kinderen van vijf tot en met twaalf tegelijk aan de slag, maar is er iemand klaar, dan kan weer iemand anders aanschuiven. De workshop duurt anderhalf uur, waarbij dus ingelopen kan worden. De workshop is op woensdag 8 augustus vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis.

Verder is er de hele zomervakantie tijdens openingsuren een dino-speurtocht waarvoor kinderen een stempel in hun Jeugd Vakantiepaspoort krijgen. Ze maken daarmee kans maakt op een gesigneerd boek. Bibliotheek Hoogvliet is te vinden aan Rijkeeplein 2. www.bibliotheek.rotterdam.nl

Advertenties uit de krant