Afbeelding

Frank Bouterse (over vier dagen 28)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Rhoon. Twaalf jaar lang was ik jeugdtrainer bij vv Rhoon. Ik ben als kind altijd meegegaan met het GJO-kamp en ga nu mee als begeleider. Ik heb bij Van Gameren Sport gewerkt als fitnesinstructeur en op de BSO. Sinds november ben ik Buurtsportcoach van stichting Welzijn Albrandswaard.

Is het een leuke baan?

Het is ontzettend leuk en gevarieerd. Iedere dag is anders. We werken met mensen van nul tot honderd. Naast mijn werk doe ik een opleiding voor gymleraar. Ik hoop deze aan het einde van dit jaar af te ronden en naast mijn baan als Buurtsportcoach een aantal uren per week in het basisonderwijs gymles te kunnen gaan geven.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon samen met Iris in Rotterdam.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het GJO-kamp. Vanaf mijn achtste jaar ging ik mee. Het was altijd zo leuk. Ik vond zo jammer als we weer naar huis gingen.

Waar word je gelukkig van?

Als mensen het naar hun zin hebben tijdens mijn werk. Daar doe ik het voor. Privé word ik gelukkig van Afrika. Twee jaar geleden hebben we een reis van Kenia naar Zuid-Afrika gemaakt. Dat was fantastisch.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het verlies van dierbaren.

Van wie krijg je inspiratie?

Op het werk inspireren we elkaar. We hebben ook contact met andere Buurtsportcoaches en geven dan bijvoorbeeld onze eigen draai aan activiteiten die zij doen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop het einde van het jaar samen met Iris naar Oeganda te gaan. Ik wil heel graag de berggorilla's zien die daar veel voorkomen.
Ik wil straks ook aan de slag als gymleraar en natuurlijk in de toekomst een gezinnetje stichten.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Rustig, meegaand en kan met iedereen opschieten.

Hoe sta je 's morgens op?

Mijn werkdag begint om negen uur.
De wekker gaat om kwart over zeven, twee keer snoozen, ontbijt met koffie, douchen, social media checken en het nieuws kijken op de televisie.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Appeltaart. Als we in een restaurant zijn en er staat appeltaart op het menu, bestel ik dat als toetje. Met of zonder slagroom, dat maakt me niet uit.

Wat zijn je angsten?

Ik heb niet veel angsten. Wel zou ik bijvoorbeeld nooit op een glazen brug gaan lopen. Maar hoogtevrees heb ik niet.

Wat vind je stom?

Mensen die voor hun plezier op wilde dieren jagen en er dan trots mee op de foto gaan. Ook agressie tegen hulpverleners vind ik stom. De mensen die dat doen, mogen ze van mij vastzetten.

Wat heb je geleerd van je moeder?

De actieve levensstijl. Mijn moeder is ook sportief en liep drie keer de marathon. Ik een keer. Als ik klaar ben met de opleiding wil ik hem nog een keer gaan lopen. Gewoon in Rotterdam.

Waar kijk je naar op televisie?

Sport. Ik heb net natuurlijk het WK gevolgd. In de poule had ik voor Frankrijk gekozen, maar ik had Kroatië liever zien winnen. Via Netflix kijk ik ook een aantal series.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat assertiever willen zijn. Als iets me niet bevalt, houd ik te lang mijn mond. En als ik hem dan opentrek, is het vaak te laat.

Wat zijn je hobby's?

Sport natuurlijk. Ik ga ook graag op stap met vrienden. Vorig weekend gingen we naar een escaperoom, maar ook uit eten gaan vind ik leuk.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn vader. Hij had mij gebeld en toen ik terugbelde, nam hij niet op.

Wat is je favoriete quote?

Als Feyenoordfan: Geen woorden, maar daden. Deze quote past ook bij mij. Ik ben een man van weinig woorden en kan ook niet lang stilzitten.



Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar
astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant