Afbeelding

Julianaschool viert boerderijfeest

Algemeen

RHOON - De kleuters van de Julianaschool vierden donderdag 5 juli het jaarlijkse zomerfeest. Dit jaar in het thema 'op de boerderij'. In de voorgaande weken werd er al gewerkt aan het thema 'boerderij'. De kleutergang werd versierd met vogelverschrikkers, strobalen, dieren, boerenkleding en raamschilderingen.

De kinderen bezochten de boerderij aan de Werkersdijk. Ze hebben de oude koeienstal bekeken en de paarden, lammetjes, ganzen, pauw, konijnen, de poes en de hond gezien en geaaid. De kinderen hebben gevoeld en geroken aan de wol van het pas geschoren schaap. Ze hebben het eten voor de dieren gezien en tenslotte de poep bekeken.

Donderdag werd dit thema in stijl afgesloten. In een parade kwamen de kleuters verkleed het plein op, waar ouders en andere belangstellenden toekeken. Na de parade gaf iedere kleutergroep een kleine voorstelling in de vorm van een (klompen)dans, lied of toneelstukje. Ook de leerkrachten kropen in de rol van boer, boerin en knecht.

Er waren verschillende spelletjes en er kon gesprongen worden op het koeienspringkussen. De kleuters picknickten in de tuin met pannenkoeken en siroop. Na de lunch was er een poppenkastvoorstelling en maakten de kleuters een ritje door het dorp op de boerenkar.

Advertenties uit de krant