Afbeelding

Tweede prijs bij schaaktoernooi

Algemeen

RHOON - Elke week op donderdagmiddag wordt er geschaakt in de schaaksociëteit van Het Boerderijtje in de Klepperwei. Zowel jongeren als ouderen beoefenen hier de schaaksport. De ouderen bij de soos doen meestal niet mee met toernooien; jeugdige leden van de schaaksociëteit doen dat wel.

Normaal spelen de jeugdleden Lizzy, Maximiliaan en Joris tegen elkaar, maar ook dagen ze regelmatig de ouderen uit voor een partij om ervaring op te doen. Lizzy heeft al een paar toernooien gespeeld en was laatst nog in Leiden voor het J.W.T Leids B, Dat is een pittig toernooi. Zij kwam met een derde prijs thuis.

Rotterdamsport organiseerde onlangs het toernooi voor scholen van de regio Rotterdam in Ahoy. Vele sporten werden beoefend, waaronder schaken. Het was in leeftijdsgroepen verdeeld. Joris trad als tienjarige op in groep 7/8. In de voorrondes konden van de elf spelers er slecht twee promoveren naar finale. Van deze selectie moesten 26 kinderen uitmaken wie er kampioen kon worden. Deze groep was dus geselecteerd uit 280 schakertjes. Joris speelde heel geconcentreerd en werd tweede. Zo zie je maar weer waartoe een activiteit van de ouderen voor de jeugd kan leiden.

Advertenties uit de krant