Afbeelding

Evaluatie Verhalenhuis

Algemeen

Door Yvonne Schults

De eerste vijf edities van het Verhalenhuis zijn geëvalueerd door de programmacommissie. Deze commissie bestaat momenteel uit Jaap Kooimans van Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard, Ad Visser van Zorgboerderij De Buytenhof, Jacqueline Sterenborgh, stemacteur en verhalenverteller bij museum Rotterdam, Marjon Straatman, voormalig docent en vrijwilliger op een taalschool voor vluchtelingen en Leen den Otter, dierenarts en parttime boer.

Het concept van het Verhalenhuis is overgenomen van de Rotterdamse variant op Katendrecht, Belvedère genaamd. De Albrandswaardse versie is eerder dit jaar gestart op initiatief van Jaap Kooimans en wordt in bijna dezelfde vorm voortgezet na de zomer. Het doel is het bevorderen van de leefbaarheid in Albrandswaard in de ruimste zin van het woord. De formule: een gezamenlijk diner bij de Buytenhof, gevolgd door een verhaal over heel uiteenlopende onderwerpen. De volgende vier data staan al vast: 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december. Over de inhoud van deze avonden wordt men op een later tijdstip geïnformeerd, maar het belooft weer heel bijzonder te worden met voor ieder wat wils. Kaarten kunnen worden gekocht via de website https://Verhalenhuisalbrandswaard.nl, maar ook bij boekwinkel Het Witte Huys en Zorgboerderij de Buytenhof. De prijs blijft 20 euro voor een hoofdgerecht, een dessert, twee drankjes, een kopje koffie/thee én een mooi verhaal.

Samen koken bevorderd óók de gemeenschapszin
Als extra toevoeging wil de programmacommissie van het Verhalenhuis men graag uitnodigen om te helpen bij het bereiden van de gezamenlijke maaltijd. Want naast samen eten, verbroedert samen koken ook en dat past dus helemaal in het concept van het Verhalenhuis. Wie het leuk lijkt om mee te komen, is van harte welkom in de keuken van de Buytenhof. Over de data waarop gekookt wordt, meestal een of twee avonden voorafgaand aan het Verhalenhuis, volgt later meer informatie.

Advertenties uit de krant