Afbeelding

Triomfatorkerk verkocht aan GKV

Algemeen

REGIO - De Protestantse Gemeente Barendrecht heeft per 21 juni 2018 de Triomfatorkerk aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht, onder voorbehoud verkocht aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard. De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard huurde al jarenlang een deel van de Triomfatorkerk van de Protestantse Gemeente Barendrecht voor onder andere de zondagsdiensten.

Ondertekening
Op donderdag 21 juni vond de ondertekening van het koopcontract plaats met vertegenwoordigers van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard (GKV) en Protestantse Gemeente Barendrecht (PGB): Huibert Steen (eerste voorzitter kerkenraad GKV), Coos Rijneveld (tweede voorzitter kerkenraad GKV), Peter Noordzij (voorzitter College van Kerkrentmeesters PGB) en Fred de Baas (secretaris CvK PGB). De naastgelegen pastorie bij de Triomfatorkerk komt binnenkort in de vrije verkoop.

Overdracht
De officiële overdracht van de Triomfatorkerk is per 2 januari 2019. Met ingang van 2 december 2018 zullen de wijkgemeenten Zuid-Oost en Dorpskerk samen de erediensten gaan vieren in de Dorpskerk.

Advertenties uit de krant