Afbeelding

Sponsorloop voor een leuker schoolplein

Algemeen

RHOON - Op vrijdagochtend 22 juni heeft de Kinderraad van De Parel, samen met de buurtsportcoaches, een sponsorloop gehouden om zo veel mogelijk geld op te halen voor een gezelliger schoolplein.

De afgelopen maanden is de Kinderraad van De Parel druk bezig geweest met plannen om het schoolplein te verbeteren. De kinderen hebben aangegeven dat ze graag willen sporten, spelen en 'chillen' op het plein en daar is geld voor nodig. Gelukkig wil de Gemeente helpen om een deel van de wensen te realiseren, maar er is meer nodig. Dus heeft de Kinderraad besloten om als school een steentje bij te dragen en een sponsorloop te organiseren voor alle groepen van De Parel. Hierbij zijn ze geholpen door de buurtsportcoaches van Albrandswaard.

De dag begon vrijdagochtend met een gezamenlijke warming-up. Om negen uur werd het startsein gegeven voor de sponsorloop.  De leerlingen uit groep een tot en met drie renden rondjes over een uitgezet parcours op het schoolplein. Groep vier tot en met acht renden om de vijver bij het Muiderslot. Aan het einde van de ochtend maakte de Kinderraad het opgehaalde bedrag van 5911,20 euro bekend. Een geweldig resultaat.

Na de vakantie overlegt de Kinderraad hoe het bedrag besteed zal worden. In ieder geval ziet het schoolplein van De Parel er binnenkort een stuk gezelliger uit.

Advertenties uit de krant