<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Slagerij van Schouten stopt

RHOON – Binnenkort zal het pand aan de Julianastraat van slagerij van Schouten te huur worden gezet. Jan en Marja van Schouten hebben besloten te stoppen met de slagerij en zaterdag 30 juni is de laatste dag dat de klanten nog biologisch vlees kunnen kopen. Sinds twintig jaar verkopen ze biologisch vlees uit Frankrijk en daarom staat er France Limousin slagerij van Schouten op de gevel.

,,Ik vind het niet makkelijk", geeft Jan toe. ,,Daarom doen we ook niets bijzonders op deze laatste dag. Voor mij wordt het een rotdag. Maar het is ook goed dat we deze stap genomen hebben. Ik werk zes dagen in de week van half acht tot zes uur 's avonds waarna we ook nog tijd moeten maken voor de boekhouding. Mijn vader bleef helpen in de zaak tot zijn tachtigste. Dat zie niet zitten. Ik ben 68 jaar en dat is een mooie leeftijd om er mee te stoppen. Het zal vreemd zijn dat we dadelijk alle tijd aan ons zelf hebben, maar ook fijn om me meer te richten op mijn hobby's zoals dieren prepareren en jagen."

De opa van Jan begon 102 jaar geleden met de slagerij aan de Dorpsdijk. In 1965 nam Jans vader het over en verhuisde naar het pand aan de Julianastraat. In 1985 werd het de slagerij van Jan en Marja. ,,Jan was veertien toen hij bij een slagerij in Poortugaal begon met werken", vertelt Marja. ,,Hier heeft hij het vak geleerd en daarna is hij bij zijn vader in de zaak gegaan. Ik sloot aan toen we net getrouwd waren, veertig jaar geleden. Toen waren het nog andere tijden en werkten we vaak met z'n vijven om alles te laten lopen. Inmiddels is dat natuurlijk wel veranderd. We kunnen het nu met z'n tweeën aan. Ik heb het werk altijd met veel plezier gedaan. Net als Jan."

De vaste klanten vinden het natuurlijk vervelend dat de slagerij uit het straatbeeld verdwijnt. Vele van hen komen al sinds jaar en dag bij Jan en Marja. Ze hebben nog twee dagen om het stel te bedanken en een laatste stukje vlees te kopen.

Er komt meer tijd voor de drie kleinkinderen, wat een groot voordeel is. Hoe het verder gaat lopen, nadat ze alles hebben opgeruimd, kunnen ze nog niet zeggen. ,,Ik hoef niet zo nodig op vakantie naar Turkije ofzo", zegt Jan. ,,Ik houd van de polders hier. We zien wel hoe het loopt. We willen in elk geval onze vaste klanten bedanken voor hun trouwe klandizie."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>