Afbeelding

Open Tuinen Dag

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op zaterdag 7 juli zijn er in Albrandswaard weer twee bijzondere tuinen open voor het publiek. De tuinen zijn gratis toegankelijk van 10 tot 17 uur. Een vrijwillige donatie voor de Nederlandse Hersenstichting is welkom.

De tuin van Jeanette Broekhuis, Achterdijk 2 te Rhoon is een landschapstuin met veel afwisseling, glooiende lijnen en verrassende doorkijken. Men kan wandelen door de bloemencirkels met bijzondere beplanting, door het bos, over of achterlangs de heuvel, rond de vijver, naar een 'pizzatuin' in een verzonken hoekje, door de snijbloementuin, bessenhoek, schaduwtuin, enzovoort. Er is ook dit jaar weer veel kunst te zien: albasten sculpturen van Liesbeth van Veen en Ineke de Jong, beelden en schilderijen van Jan Bakker en kleurrijke schilderijen van Masha de Haan. Men kan ook een kopje koffie met wat lekker erbij nemen, dit ook ten bate van de Hersenstichting. Kinderen tot twaalf jaar kunnen meedoen aan een speurtocht. Hiervoor kunnen zij zich, het liefst een dag van tevoren, aanmelden bij Jeanette via 010-5060035. Traditiegetrouw is er ook een plantenmarkt met veel tuinplantjes te koop.

De tuin van Maarten en Jannie Zevenbergen, Albrandswaardsedijk 45 in Poortugaal is op de locatie van het voormalige tuincentrum Zevenbergen. Maarten specialiseert zich sinds zijn pensionering in hortensia's, en hiervan zijn heel veel bijzondere en ook zeldzame soorten te bewonderen. Er is hier ook een openlucht museum van tuinbouwgereedschappen die hier in de omgeving vroeger gebruikt zijn, met foto's en uitleg.

Voor informatie: Jeanette Broekhuis, tel. 010-5060035.

Advertenties uit de krant