Afbeelding website kasteel van Rhoon
Afbeelding website kasteel van Rhoon

Lokaal talent in Kasteel

Algemeen

RHOON - Wie van plan is naar het jazzfestival in Rhoon, Muziek op Rhoon, te gaan op zaterdag 30 juni, kan vrijdagavond alvast een kijkje nemen bij het Kasteel. Daar kunnen bezoekers kennismaken met wat de eigen omgeving op muzikaal gebied te bieden heeft.

De avond wordt om 19.30 uur geopend met een optreden van het jeugdorkest van Volharding, gevolgd door een gezamenlijk optreden van Volharding (Rhoon) en OBK uit Pernis.

Vanaf 21 uur wordt het podium omgebouwd voor een swingend optreden van de Rhoonse BigBand Enterprise. De band – met dertien blazers, een ritmesectie en een zangeres - bestaat dit jaar 25 jaar. Een unicum in de jazzwereld. Het jubileum werd recent uitgebreid gevierd in De Brinkhoeve.

Op het repertoire staat die avond uiteraard bigband swingmuziek, zoals Hayburner van Sammy Nestico, maar ook latin zoals Funky Cha Cha, rock zoals Let the Good Times Roll en specifieke zangnummers, zoals Fever. Het geheel staat onder leiding van Stanislav Mitrovic.

BigBand Enterprise speelt vrijdag 29 juni vanaf 21.30 uur in het park achter het Kasteel van Rhoon aan Dorpsdijk 63 in Rhoon. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen hun waardering laten blijken in de vorm van een kleine bijdrage in de kosten.

Advertenties uit de krant