Afbeelding

Wielerronde Albrandswaard en verkeersinformatie

Algemeen

ALBRANDSWAARD  - Op woensdag 20 juni wordt de achttiende wielerronde van Albrandswaard verreden. In totaal worden die avond drie wedstrijden gereden. Om 17.30 uur starten de Sportklasse en Masters 40 plus voor een wedstrijd over 50 kilometer. Om 19 uur worden de Prominenten weggeschoten en drie kwartier daarna is het de beurt aan de Elite, Beloften en Amateurs voor hun wedstrijd over 80 kilometer.

De organisatie is in handen van de Stichting Wielerronde Albrandswaard (SWA) in samenwerking met PRC Delta uit Spijkenisse.

Cor van Os van de SWA: ,,Ook dit jaar hebben we weer veel te danken aan de Gemeente Albrandswaard, onze vrijwilligers en de trouwe sponsors. De Buurtpreventie is aanwezig, de EHBO Rhoon en de verkeersregelaars van PSV Poortugaal. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers in touw met de opbouw van het VIP-dorp en het parcours. Het parcours leidt de renners als vanouds over de Rijsdijk, Dorpsdijk, Zwaluwenlaan en via de Tijsjesdijk terug naar de Rijsdijk. Bij start en finish aan de Rijsdijk (Viaductweg) zal het VIP-dorp verschijnen."

 Bij de Sportklasse en Masters 40 plus staat de winnaar van vorig jaar, Lars Rietveld, weer aan de start. Een allround renner daar hij afgelopen winter ook Nederlands kampioen veldrijden is geworden. Om 19 uur verschijnt het Jordex team aan de start evenals het team de Rijke om hun rondjes te gaan draaien.

Bij de Elite, Beloften en Amateurs gaan onder anderen Michael Vingerling en de Rhoonse renners Ferry de Vendt en Paul Bakker strijden om de hoogste eer.

De organisatie is verheugd te kunnen melden dat ze dit jaar mogen rekenen op de financiële steun van DeltaPort Donatiefonds. Veel van de Rotterdamse haven- en industriebedrijven zijn hierin verenigd en willen hun betrokkenheid tonen in de omgeving.


Verkeersinformatie Wielerronde

Het parcours zal op woensdag 20 juni om 17 uur worden afgesloten door middel van dranghekken, welke direct na afloop van de wielerronde (omstreeks 22 uur), weer zullen worden verwijderd.

Aan een wielerronde beleven heel veel mensen plezier, doch het is onvermijdelijk dat er ook mensen zullen zijn, die er mogelijk enig ongemak van zullen ondervinden. Bijvoorbeeld zij, die in het bezit zijn van een auto, caravan of vouwwagen. Deze personen worden verzocht om hun auto e.d., vóórdat de afzethekken worden geplaatst, tijdelijk buiten het parcours neer te zetten. Voertuigen, die na 17 uur nog op het parcours staan, zullen op grond van de plaatselijke wegsleepregeling of op last van de politie, maar op kosten van de eigenaar, worden verwijderd. Van 17 uur tot 22 uur) geldt op het parcours namelijk een tijdelijk parkeerverbod.

Zij, die tussen deze tijdstippen met de auto naar huis willen, zullen of wat vroeger van hun werk moeten gaan of een klein stukje moeten omrijden of hun voertuig tijdelijk elders moeten parkeren. De binnen het parcours vallende wegen zijn dan namelijk voor zowel het bestemmingsverkeer als voor het doorgaand verkeer afgesloten, noodgevallen daargelaten.

Wanneer eventuele hulpdiensten erdoor moeten zal dit altijd voorrang krijgen, maar men geeft dat dan wel door. Op aanwijzing van de verkeersregelaars zullen zij altijd doorgang krijgen.

Tenslotte wil de organisatie de bewoners en bezoekers de volgende adviezen geven: Houd kinderen aan de hand en honden aan de lijn en de katten binnen. Het bestuur van de Stichting Wielerronde Albrandswaard vraagt iedereen, die langs of binnen het parcours woont, begrip voor het tijdelijk ongerief en hoopt op ieders loyale medewerking.

Advertenties uit de krant