Afbeelding

Stichting Rolf zoekt acteurs

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Stichting Rolf zoekt acteurs voor de musical 'Rolf en de strijd om het graafschap Holland. In de periode 10 tot en met 16 juni 2019 realiseert de Stichting Rolf in theater Zuidplein deze musical. Mogelijk wordt deze voorstelling daarna in september opgevoerd in theater Het Kruispunt.

Deze musical is een vervolg op het grote succes van 2007, 'Rolf en het ontstaan van de dorpen op West-IJsselmonde' of gewoon 'Rolf De Musical'. Deze musical werd door circa 5000 enthousiaste inwoners van West-IJsselmonde bekeken. Velen gaven achteraf te kennen ook de musical graag te hebben willen zien maar waren helaas te laat. Het is een musical gespeeld door vrijwilligers, maar geproduceerd door professionals. De regie is in handen van John de Heij die ook de vorige musical heeft geregisseerd en de producties van Titanic en Troje. De muziek is in handen van Michiel de Jong en René Baas. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de muzikale kant van Titanic en Troje.

Enthousiaste acteurs van alle leeftijden vanaf acht jaar die graag als vrijwilliger in historische musicals wensen te spelen kunnen zich aanmelden. Er wordt vanaf september iedere woensdagavond vanaf 19 uur gerepeteerd in de Don Boscoschool aan de Havendam in Rhoon. Stichting Rolf beijvert zich vooral de schoolgaande jeugd te interesseren voor het erfgoed. Dat wil  zeggen dat de basisscholen en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs de kans moeten krijgen tegen een gereduceerd tarief de musical in de middag te kunnen meemaken. Voor hen zijn ook websitelessen gerealiseerd.  Zie hiervoor: www.musicalrolf.nl.

De eerste auditie vindt plaats op dinsdagavond 26 juni om 19 uur in de Don Boscoschool aan de Havendam in Rhoon.

Advertenties uit de krant