Afbeelding

Tadashii-do in de prijzen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Tijdens het door de Albrandswaardse karateschool Tadashii-do georganiseerde internationale toernooi De Rotterdam Cup in de Campus sporthal in Hoogvliet zijn vier Tadashii-do karateatleten in de prijzen gevallen. Het was de elfde keer dat Tadashii-do dit prestigieuze toernooi organiseerde. De wedstrijden stonden onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Er waren 510 deelnemers uit, naast Nederland, Suriname, Oekraïne, El Salvador, Zweden, Duitsland, Italië, België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en er was dit zelfs een klein team uit India.

Yinte Axt, huidig Nederlands kampioen op het onderdeel kata, wist in dit moeilijke deelnemersveld de finale te behalen, die zij verloor en zilver won. Een topprestatie was er weggelegd voor Raj Teijn. Hij verloor net met 5-4 de halve finale en kwam sterk terug in de troostfinale en won een bronzen medaille op het onderdeel kumite. Naast deze individuele prijzen deed ook het katateam van zich spreken. Yinte Axt, Robin Zwanenburg en Rebecca Hooijer mochten het opnemen tegen meerdere buitenlandse teams. Na één verliespartij mochten zij het proberen voor de bronzen medaille, met succes.

Voor het volgende seizoen kan Tadashii-do weer nieuwe leden inschrijven. Tot aan de zomervakantie kan men gratis proeflessen volgen. Info: 06-30543800.