Afbeelding

JO17-1 allerlaatste kampioen

Algemeen

POORTUGAAL - Nu v.v. Oude Maas samen met PSV Poortugaal opgaat in de nieuwe voetbalvereniging sv Poortugaal was het de vraag wie de laatste kampioen zou worden van v.v. Oude Maas. Donderdagavond 7 juni was de laatste wedstrijd van Oude Maas JO17-1. Tegenstander was FC IJsselmonde. Enig overgebleven concurrent NOC/Kralingen zou alleen bij een gelijkspel of verliespartij van Oude Maas kampioen zijn. Op een druk sportpark Albrandswaard werd om kwart over zeven afgetrapt. Al snel bleek FC IJsselmonde een maatje te klein te zijn. Nu was het zaak om het net snel te laten bollen om zo de zenuwen weg te spelen. Dit lukte binnen een kwartier. Rechtsbuiten Julian de Groot glipt langs zijn directe tegenstander en verschalkt de doelman. 1-0. Het duurde tot minuut 30 alvorens de score werd verdubbeld. Nog voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter R. Nieuwdorp was het al 6-0. Met de nodige wissels en een feeststemming op de tribune en rond het veld werd de tweede helft een formaliteit. Nog drie keer verdween de bal in het doel van FC IJsselmonde. Waardoor de eindstand 9- 0 wordt en het dik verdiende kampioenschap een feit is geworden. Met de nodige fakkels en boeketten bloemen werden de spelers gehuldigd. Hiermee is JO17-1de allerlaatste kampioen van Oude Maas geworden.