Afbeelding

Voorzitter OVA

Algemeen

Ouderen Vereniging Albrandswaard (OVA) heeft een nieuwe voorzitter: Willem Versluis. OVA ging in december 2015 als vereniging van start met Daan Groenenboom als voorzitter. Het opstarten van een nieuwe vereniging vergt energie en doorzettingsvermogen. Daan heeft gedurende die periode goed leiding gegeven. ,,Het was even slikken toen hij in maart aangaf zijn functie te willen neerleggen." Willem is al enige tijd lid van OVA. Hij woonde een bijeenkomst bij en meldde zich meteen als lid aan. Hij stelde zich kandidaat voor de functie van voorzitter en tijdens de algemene leden vergadering is hij door de leden unaniem tot voorzitter benoemd.
Hoewel geboren Rotterdammer wonen hij en zijn vrouw sinds 35 jaar met veel plezier midden in het centrum van de dorpskern Rhoon. In zijn werkzame leven was hij hoofdzakelijk bezig in het Technisch Commerciële deel van de autobranche. De laatste jaren gaf hij leiding aan twaalf filialen. Hij is een actief lid van de gemeenschap in Albrandswaard, waarbij hij zich zowel politiek als sociaal steeds heeft ingezet voor senioren. Qua politiek is hij lid van 50+ waarvoor hij momenteel nog steeds deelneemt aan het Waterschap Hollandse Delta. Daarnaast was hij een aantal jaren actief lid én voorzitter van de Seniorenraad.
OVA is een onafhankelijke vereniging, waarbij een ieder zich kan aansluiten ongeacht religie, gezindheid of politieke overtuiging. OVA organiseert voor haar ca 340 leden diverse activiteiten, zoals: Bridge, Koersbal; Bewegen voor Ouderen; Busreizen; Hulp Bij Belastingaangifte. Voor deze vaste activiteiten wordt naast de lage contributie een geringe eigen bijdrage gevraagd. Daarnaast worden elke maand een gezellige middagbijeenkomst georganiseerd, die door de leden gratis kan worden bijgewoond.
De voornaamste doelstelling van OVA  is om op te komen voor de lokale belangen van de senioren van Albrandswaard en het bieden van contactmogelijkheden, zodat senioren in staat zijn om deel te nemen aan de samenleving. Het bestuur van OVA zet zich hier actief voor in. Ook Willem vindt het van groot belang om aandacht te vragen voor de belangen van de ouderen in de samenleving en heeft gelet op zijn achtergrond een goede basis opgebouwd om dit te doen. In Albrandswaard behoort 40% van de inwoners tot de groep van boven de 50. Als voorzitter is Willem dan ook van plan om zich sterk te gaan maken om de doelstelling van OVA in de praktijk te brengen.

Advertenties uit de krant