<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Kinderopera: Frans Fiselier, Johannette Zomer en Peter Lusse.
Kinderopera: Frans Fiselier, Johannette Zomer en Peter Lusse.

Groot muziekfestijn in Kasteeltuin

RHOON - In de Kasteeltuin van het Kasteel van Rhoon wordt in het weekend van 29, 30 en 31 juni een bijzonder muziekevenement gehouden. In eerste instantie stond zaterdag 30 juni alleen 'Muziek op Rhoon', het voormalig Jazzfestival, met jazz- en bluesmuziek op het programma. Dat programma is uitgebreid met op vrijdagavond 29 juni 'Music in the Dark' en op zondag 1 juli een mini-Mozart kinderopera, concerten van pianist Jeroen van Veen met muziek van de befaamde componist Einaudi en zangduetten van Johannette Zomer en Frans Fiselier. Een prachtige afsluiting van een wel zeer gevarieerd muziekfestijn.

Initiatiefnemer van deze aantrekkelijke muzikale uitbreiding met mini-kinderopera als bijzonderheid is de Stichting Klassiek in Rhoon. ,,Voor Muziek op Rhoon Jazz en Blues dat zaterdag 30 juni wordt gehouden in de Kasteeltuin wordt op vrijdag al het podium opgebouwd. Ook op zondag staat het podium ongebruikt in de kasteeltuin. Zonde toch, om dit niet te benutten voor andere optredens'', licht voorzitter Leen den Otter van de Stichting Klassiek in Rhoon toe. Resultaat van de inspanningen van Stichting Klassiek in Rhoon is dat in het laatste weekend van juni in de Kasteeltuin een bijzonder muziekevenement staat te gebeuren.

Het muziekfestijn start vrijdagavond met Music in the Dark met optredens van muziekverenigingen Volharding uit Rhoon en OBK uit Pernis. Als afsluiter van de avond staat de Rhoonse Bigband Enterprise op het podium. De avond is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Voor de musici van Volharding, OBK en hun fans een uniek optreden. Voor het eerst in deze eeuw treden zestig blazers, slagwerkers en percussionisten van de beide muziekverenigingen gezamenlijk op. Eén groot blaasorkest en één dirigent. Met hun saxofoons, trompetten, trombones, euphoniums, tuba's en slagwerk brengen de muzikanten een swingend programma. De Bigband Enterprise met zangeres Geertruud Scholte laat tot slot het American Songbook swingen met muziek van onder meer Duke Ellington, Count Basie, Frank Sinastra, Billy Holliday en Ray Charles. Daar blijft het niet bij. Ook Latinnummers als Funky grooves, dansmuziek en ballads zullen in de Kasteeltuin klinken. Programma Music in the Dark:19.30 tot 19.50 uur: optreden leerlingen Volharding en OBK. 20 tot 21 uur: gezamenlijk optreden Volharding en OBK. 21.30 - 22.45 uur: optreden Bigband Enterprise.

Jazz op Rhoon
Zaterdag 30 juni kunnen liefhebbers bij Muziek op Rhoon van jazz en bluesmuziek hun hart ophalen, vroeger bekend als Jazzfestival. Voor het vierde jaar op rij treden te gekke bands op. Acte de présence geven o.a. Rosenberg Trio, Ralph de Jong & Bands, Brooklyn Funk Essentials, West End Trio en Thijs Nissen. Aanvang 15 uur. Entree: 17,50 euro. Het volledige programma staat op www.muziekoprhoon.nl.

Klassiek op Rhoon
Zondag 1 juli begint Klassiek op Rhoon om 16 uur met een mini-Mozart opera voor kinderen vanaf vijf jaar. Deze opera wordt uitgevoerd door sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier. Acteur Peter Lusse vertelt het verhaal. De opera duurt ongeveer een uur.
Om 19.00 uur staan Johannette Zomer en Frans Fiselier opnieuw op het podium. Dan verzorgen zij een recital van bekende aria's en duetten. Het programma heeft als titel: From Vienna (aria's en duetten uit opera's van Mozart) to America (muziek en aria's van Joplin en Gershwin) and back (muziek, aria's en duetten van Strauss en Lehar).
Het podium is om 18 uur en 20 uur het domein van pianist Jeroen van Veen. Zijn concerten zijn geheel gewijd aan de Italiaanse componist Ludocico Einaudi. De muziek van Einaudi werd onder meer bekend door de soundtracks van deze componist in de film Intouchables. Jeroen van Veen geniet grote bekendheid als vertolker van de muziek van Einaudi en heeft inmiddels meer dan 1 miljoen CD's verkocht. De muziek van Einaudi staat inmiddels hoog in de hitlijsten.
Toegangskaarten voor het concert op zondag zijn te verkrijgen bij Boek- & Leeswinkel Het Witte Huys en via de site www.Klassiek in rhoon.nl. Kaarten voor kinderen tot 16 jaar zijn gratis. Deze moeten wel besteld worden. Kinderen boven de zestien jaar en volwassenen betalen voor de gehele dag aan concerten 15 euro. Gezien het beperkte aantal stoelen raad de organisatie aan een kleed of kussen mee te nemen.
Programma Muziek op Rhoon Klassiek: 16 uur: mini Mozart opera voor kids, 18 uur: Pianoconcert Jeroen van Veen (Einaudi in the woods I), 19 uur: Aria's en duetten: From Vienna to America and back…), 20 uur: pianoconcert Jeroen van Veen: (Einaudi in the woods II).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>