Afbeelding

Crowdfunding voor BuurtAED

Algemeen

RHOON - In Rhoon is een crowdfundingsactie gestart voor een BuurtAED. Tim Timmermans start de inzamelingsactie om samen met buurtgenoten zijn straat en de buurt rondom Robijnhoven hartveiliger te maken.
Op dit moment zijn er nog te weinig openbaar toegankelijke en geregistreerde AED's in het land. Dit belemmert snelle hulp bij een hartstilstand. Met meer AED's in de buurt wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot. BuurtAED.nl is een initiatief van Philips en de Hartstichting met als doel om meer AED's beschikbaar te hebben. Meer AED's dragen bij om van Nederland een 6-minutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand binnen de cruciale zes minuten kunnen worden gereanimeerd.
Om overal in op tijd te kunnen reanimeren zijn ongeveer 30.000 AED's nodig. Op dit moment zijn er zo'n 12.000 AED's aangemeld bij het landelijke oproepsysteem HartslagNU, terwijl er naar schatting 100.000 AED's hangen. Probleem is dat het onbekend is waar ze hangen en wie ze beheert. Bovendien hangen lang niet alle AED's op plekken die 24/7 bereikbaar zijn voor publiek. Philips en de Hartstichting roepen iedereen op hun AED te registreren of samen een AED aan te schaffen en deze te registreren. Zie voor meer informatie en om bij te dragen https://buurtaed.nl/nl.

Advertenties uit de krant