Afbeelding

Zoë (9) verslaat twaalf sterke mannen in battle 'hangen'

Algemeen

BARENDRECHT - Op internet kwam ik een filmpje van Hart van Nederland tegen waarin Zoë Triezenberg (9 jaar) het in een battle opnam tegen twaalf sterke mannen. Wie kon het langst aan de rekstok blijven hangen? Zoë bleef maar liefst 4,37 minuten hangen en versloeg daarmee al de andere deelnemers. Zoë bleek ook nog eens in Barendrecht te wonen. Tijd voor een bezoekje aan dit bijzondere meisje.

Door Astrid Potuijt

Zoë turnt sinds drie jaar bij GV Barendrecht en doet op 9 juni mee met het NK turnen. Ze begon toen ze zes jaar was. ,,Ik wilde graag turnen, maar moest eerst mijn zwemdiploma's halen", vertelt ze. Tijdens de eerste turnles werd meteen opgemerkt dat Zoë een groot talent had. Inmiddels traint ze veertien uur per week en dat wordt volgend seizoen zeventien tot twintig uur per week.

,,Ik vind het nog steeds leuk", zegt Zoë. ,,En helemaal niet erg om zo vaak in de turnzaal te zijn." Moeder Jessica beaamt dat. ,,Zolang ze plezier blijft hebben in het turnen, steunen wij haar. Wij hebben we geluk dat ze vlakbij de turnhal woont. Er zijn zat turnsters die van ver komen om hier te kunnen trainen."

Ook al zit ze pas in groep vijf, toch heeft ze al huiswerk. Haar moeder ziet erop toe dat ze daar tijd voor blijft hebben en dat ze ook vrije tijd heeft om met haar vriendinnen te spelen. ,,Soms moet ze een kinderfeestje missen vanwege trainingen vlak voor wedstrijden, dat is dan even jammer, maar uiteindelijk zit Zoë daar niet zo mee."

Dat Zoë goed is in turnen, blijkt wel als ze op alle vier de onderdelen Zuid-Hollands kampioen wordt. ,,Ik wil meedoen aan het EK, WK en de Olympische Spelen", zegt ze glunderend. ,,En later word ik, naast turnster, filmster."

Voor de foto's springt ze meteen op de trampoline en maakt de ene salto na de andere flikflak. Trampoline springen doet ze dan ook erg graag. Daarnaast maakt ze Musically's, is ze te vinden op Snapchat en is ze vaak bezig met 'slijm' maken, zoals veel meiden van haar leeftijd.

De battle waarbij ze het langst aan het rekstok bleef hangen, was meer een geintje. Ze was bij een calisthenics-festival, waar de moeder van haar vriendin de meiden inschreef om mee te doen. Het filmpje van Hart van Nederland is terug te kijken via de Facebookpagina van GV Barendrecht. Volgend jaar mag Zoë de titel verdedigen. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.

Jessica houdt voor Zoë Instagram bij. Hierop zijn foto's en video's te zien van de prestaties van de kleine, vrolijke, sterke meid.
Volg haar via gymnast_zoe2009.
We gaan vast nog veel van haar horen.

Afbeelding

Advertenties uit de krant