Afbeelding

Beleef de natuur op de boerderij

Algemeen

RHOON - Bezoekers van zorgboerderij De Buytenhof kunnen zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur volop genieten van de lente op de boerderij: boerenbloemen plukken, wandelen over het slingerpad en de natuurvriendelijke oever, schapen scheren en drijven. Het thema van het Lentefestival is dit jaar 'Beleef de natuur op de boerderij'.

De Buytenhof combineert boeren met natuur. Daarom heeft de boerderij veel landschappelijke plekjes om te ontdekken. De boerderij heeft een afwisselend boerenlandschap met hoog- en laagstamfruit, notengaarden, bonte hooilanden afgewisseld met haag struwelen. Sinds drie jaar is er ook een natuurvriendelijke oever langs de Oudeweg.

Ecoloog Niels Godijn is van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig bij de oever om samen met kinderen en volwassenen de wilde planten, vogels en vissen te ontdekken. Volgens Niels bruist het er van leven. Vorig jaar ontdekte hij daar de zelfdzame plant stijve wolfsmelk en onlangs de vrij onbekende harige langspriet wapenvlieg.

In de kruidentuin is een geur- en smaaktocht voor kinderen. Verder kunnen volwassen en kinderen meedoen met een workshop natuurlijk verven met bloemen van De Buytenhof. Op het erf kunnen kinderen bij Tante Toos Suikerloos gezonde snoep maken zonder suiker. In de Theeschenkerij is er een expositie van fotografen, die mee hebben gedaan met de fotowedstrijd met het thema 'Boerennatuur'.

Verder is er van alles te koop op het erf: creatief werk van de zorggasten van atelier juffrouw Janssen, Mooi handwerk en De Buytenhof, maaltijdpakketten met rabarbergerechten, wereldhapjes van het stadslandbouwproject Schiebroek, tassen van Hill Maase en sieraden van Nathalie en Yvonne.  Om 11.00 uur houdt de imker van De Bytenhof, Aart van Bokkem, een lezing over bijen. Bloemenbindster Jolanda van Es geeft workshops 'Boerenbloemenbos' plukken.

Zorgboerderij De Buytenhof is te vinden aan Rijsdijk 98. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is het raadzaam om het Lentefestival op de fiets te bezoeken. Meer informatie is te vinden op www.debuytenhof.nl.

Advertenties uit de krant