Afbeelding

Voorjaarsconcert Ars Nova

Algemeen

SPIJKENISSE - Kleinkoor Ars Nova geeft op zaterdag 9 juni haar voorjaarsconcert. Onder leiding van dirigent Arie Hoek zijn hiervoor fraaie werken ingestudeerd. Het koor laat deze liederen graag horen in de Dorpskerk in Spijkenisse.

Liederen uit de periode van de Duitse Romantiek (1815 – 1910) worden gezongen. Thema's van de Romantiek zijn de verheerlijking van de (vaak onbereikbare) liefde, de natuur als toevluchtsoord en spiegel van menselijke emoties (verdriet, verlangen, vreugde en angst), het mystieke en de dood. Ars Nova zingt werken van drie bekende componisten: Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms en Joseph Rheinberger.

Het concert vindt plaats op zaterdag 9 juni aan Kerkring 1 in Spijkenisse. Het begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 12,50 euro in de voorverkoop. Normale toegangsprijs: 15 euro. Jeugd van twaalf tot en met achttien jaar en studenten betalen 10 euro. Jeugd tot twaalf jaar heeft vrije toegang.

In de pauze is er koffie en thee. Na het concert is er een samenzijn met een hapje en een drankje, waarbij drankjes voor een gering bedrag verkrijgbaar zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Wim Spoormaker (0654634751, wjspoormaker@tiscali.nl) en Koos Müller (010-4160694). Verdere informatie op www.kleinkoorarsnova.nl.

Advertenties uit de krant