De Buytenhof daagt amateurfotografen uit.
De Buytenhof daagt amateurfotografen uit.

Fotowedstrijd boerennatuur

Algemeen

RHOON - In het kader van het Lentefestival, dat zaterdag 26 mei plaatsvindt op de zorgboerderij, organiseert De Buytenhof een fotowedstrijd met als thema boerennatuur.

Het thema van het Lentefestival is dit jaar 'Beleef de natuur op de boerderij'. De Buytenhof combineert boeren met natuur. Dit is in de reguliere landbouw niet het geval. Het gevolg is dat de verscheidenheid aan planten, bloemen en vogels schrikbarend afneemt en ook de insecten, waaronder de bijen, het steeds moeilijker krijgen om te overleven. De hoofdverdachte van het verval is de intensieve landbouw, die geen plaats laat voor de natuur.
Uit onderzoek blijkt dat hoe hoger de opbrengsten van bijvoorbeeld tarwe en grasland, des te lager de biodiversiteit is.

Aandacht
Tijdens het Lentefestival vraagt De Buytenhof aandacht voor deze zorgwekkende ontwikkeling in de natuur. Ze daagt daarom amateurfotografen uit om de spannende combinatie van boeren en natuur vast te leggen met hun camera. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd via joolvanderent@debuytenhof.nl. Ze ontvangen dan de voorwaarden.
De deelnemende foto's worden tijdens Lentefestival geëxposeerd in de Theeschenkerij van de boerderij. De hoofdprijs is een Afternoon tea voor twee in de boerennatuur.

Advertenties uit de krant