<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
De figuratie van Marion Rutten kan overal over gaan.
De figuratie van Marion Rutten kan overal over gaan. (Foto: Martin de Ruiter)

Kunst- en Atelierroute Albrandswaard

  •   72 keer gelezen

ALBRANDSWAARD - De Kunst- en Atelierroute, gehouden door KunstKring Albrandswaard, komt eraan. Op zaterdag 26 en zondag 27 mei kunnen kunstliefhebbers van 12 tot 17 uur hun hart ophalen op diverse plekken. De opening is 26 mei in de Buytenhof in Rhoon.
Tijdens de route kan men de ontwikkelingen zien van de kunstenaars die bij de kring betrokken zijn. Het werk is te zien op zeven plekken, waarvan een aantal in ateliers en een aantal op grotere locaties. KunstKring Albrandswaard presenteert naast haar bekende kunstenaars twee nieuwe leden. De beeldende kunstenaars Lies Arsieni en Tilly Pieëte. Lies en Tilly zijn nu beiden lid geworden.
Mensen die in Villa Van Alles kwamen, hebben òf het werk van deze dames òf de dames zelf al kunnen ontmoeten.
Lies' werk laat zich omschrijven als verbeeldingen van verhalen en herinneringen. Die verbeelding kan zijn in de vorm van kistjes, tekeningen of schilderijen, maar ook in de vorm van collages. Lies gebruikt dus meerdere technieken, maar het beeld oogt steeds poëtisch.
Ook Tilly werkt vanuit meerdere technieken, hetzij in een enkel beeld, hetzij per beeldenden werk op zich. Tilly heeft een sterke fascinatie voor onder andere Alice in Wonderland, het verhaal van Lewis Carroll over een meisje dat enorm krimpt en in een wondere wereld belandt, een haastig konijn en andere vreemde wezens ontmoet. Tilly heeft dit verhaal gebruikt voor een aantal afbeeldingen waarin zij verschillende technieken gebruikt. In haar andere werk toont Tilly nog wel de humor die ook te vinden is in het verhaal van Carroll. Ook het maken van portretten schuwt Tilly niet.

Gastexposanten
De gastexposanten zijn Maurice den Boer en Marion Rutten. De beelden van Maurice komen tot stand door het gieten van brons in mallen die ontstaan zijn door beelden die Maurice eerst uit was vervaardigd heeft. Zijn meest bekende beelden van onder andere Icarus, zijn niet groot, maar sterk van vormgeving. Zij doen denken aan mythische figuren en verhalen. Maurice werkte lange tijd in het atelier in Oud-Hoogvliet. Marion studeerde af aan Artez, de Arnhemse kunstacademie. Zij is vooral bekend in het Rotterdamse om haar grafisch werk. Met veel passie runt zij daar een grafische werkplaats , waar zij jong en oud de kunst leert in deze techniek. Haar figuratie kan over van alles gaan.
Zie voor meer informatie over de Kunst- en Atelierroute www.kunstkring-albranswaard.nl.
Volgende week in De Schakel: Bob Kemper. De Poortugaalse kunstenaar staat dit jaar in de schijnwerpers tijdens de Kunst- en Atelierroute.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>