Afbeelding

Jaap de Raadt krijgt Koninklijke onderscheiding

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Jaap de Raadt is vanmorgen, donderdag 26 april, benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het zogenoemde lintje opgespeld door burgemeester Hans Wagner. 
De Raadt kreeg de onderscheiding voor alle werkzaamheden die hij als klusjesman verricht bij WCR. Hij is sinds 1988 actief. Was hij voorheen ongeveer twaalf uur actief voor zijn club, sinds zijn pensionering heeft hij van zijn wek bij WCR bijna een fulltime job gemaakt.
De Raadt verricht de meest uiteenlopende werkzaamheden bij de voetbalvereniging. Van kleine klusjes tot de grote klussen. Bijvoorbeeld elk jaar de sponsorborden vervangen, de verlichting in de sporthal verzorgen (op tien meter hoogte) of het vervangen van kozijnen. Met de papierkar haalt hij oud papier op en op het veld trekt hij lijnen en verjaagt hij konijnen,
,,Vaak gaat het bij verenigingen om de stille krachten, zoals Jaap", sprak burgemeester Wagner hem toe. ,,Het is financieel aantoonbaar dat WCR zonder jou - en je makkers - geen sluitende begroting zou hebben." 

,,Achteraf gezien ben ik er blij mee", reageerde een verraste De Raadt na afloop. Hij rook onraad toen hij met spoed werd opgehaald om naar het gemeentehuis te komen. In eerste instantie was de smoes bedacht dat hij een hele berg oud papier moest ophalen op het gemeentehuis. Maar toen bleek dat hij nog ergens achteraf stond met de papierwagen  van WCR, werd hij opgehaald. ,,Ik reed mijn vaste route op donderdag en het was druk." Toen hij van de wagen werd geplukt, rook hij onraad. Boven op het gemeentehuis kon hij zijn oude kloffie verruilen voor een nette broek en jasje en toog hij naar de zaal, waar familie en vrienden hem opwachtten.

Op de foto van links naar rechts: Jaap de Raadt met zijn vrouw Wil, zonder wiens hulp hij dit vrijwilligerswerk niet zou kunnen doen, en burgemeester Wagner. 

Advertenties uit de krant