Afbeelding

Geld voor Stichting Ambulance Wens

Algemeen

Een grote verrassing voor Stichting Ambulance Wens van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in januari en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 750 euro.
De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Stichting Ambulance Wens gaat het geld gebruiken voor een huis aan zee voor terminaal zieke patiënten.
Kees Veldboer, oprichter en directeur bij Stichting Ambulance Wens: ,,Wat geweldig! We zijn ontzettend blij met deze extra bijdrage. We willen graag een huis aan zee voor terminaal zieke patiënten kopen. Alle inkomsten om dit te realiseren zijn welkom."
De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Stichting Ambulance Wens leverde de club 111 loten op. Daarmee scoorde de club in januari de vierde plaats. Als de 111 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Stichting Ambulance Wens 10.434 euro bijschrijven aan de clubkas.
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Advertenties uit de krant