Afbeelding

Formatieronde met Stem-Lokaal, Leefbaar Albrandswaard en CDA

Algemeen

ALBRANDSWAARD - VVD heeft Stem-Lokaal, Leefbaar Albrandswaard en CDA uitgenodigd voor een formatieronde. Hiermee wordt het advies van informateur Foort van Oosten gevolgd. Dat is te lezen in een e-mail, die naar de partijen in Albrandswaard is gestuurd. 'Deze keuze is op basis van de gevoerde informatiegesprekken en partijprogramma's. Op basis van de bijeenkomst van afgelopen maandag, concludeert de VVD dat er voldoende draagvlak is bij de in het advies genoemde partijen alsmede bij de ChristenUnie/SGP fractie om op dit moment met deze partijen als eerste aan tafel te gaan', zo is te lezen in het document. Hiermee lijkt de discussie over de gunning van het zwembad, die maandag 23 april volgt in Beraad en Advies, niet meer ter zake te doen. 

Van Oosten wordt tevens aangewezen als formateur. 'De genoemde partijen steunen ook het voorstel om te werken met een externe formateur', staat in de e-mail. 'Vanuit twee partijen kwam de vraag of een formateur vanuit Albrandswaard wellicht meerwaarde kan hebben voor het vervolg van het proces. Deze suggestie is overwogen evenals het idee om een tweede formateur met lokale kennis te benoemen. Bij de overweging is meegenomen dat de heer van Oosten alle partijen heeft gesproken tijdens de informatieronde en dat vanuit de vier betrokken partijen lokale onderhandelaars worden ingezet. Dit laatste moet volgens ons dan ook voldoende zijn om de lokale kennis en het historisch perspectief in het proces te brengen en te bewaken, samen met de externe blik.'

Na de eerste formatiegesprekken zal met alle partijen worden gedeeld welk proces de formerende partijen de komende weken willen volgen om te komen tot een document waarvoor brede steun binnen de gemeenteraad van Albrandswaard gevonden kan worden.

Advertenties uit de krant